gekke commentator (Hier kan Olav Mol nog wat van leren!!)

Dit hoord ook bij autosport.

Racing Expo / Stockcar F1 nieuws: 'Stockcar Team van Louw Wobbes trok veel bekijks'De zeer opvallende stand van het Stockcar F1 team van Louw Wobbes trok veel bekijks tijdens de racing-Expo te Leeuwarden.
Uiteraard werden er weer vele fotoshoots gemaakt met mooie dames van de stand. Bijgaand enkele foto's. Lees verder...

Bernie Ecclestone wil F1 in Parijs!BERLIJN -  Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, hoopt dat de peperdure racewagens in 2009 door Parijs scheuren. Dit jaar is het circuit in Magny-Cours nog de locatie voor de Grote Prijs van Frankrijk, maar als het aan Ecclestone ligt, mijdt het formule 1-circus voortaan die plek.

Klik op "lees verder" voor meer!

Lees verder...

Champcar nieuws: 'Hoogtepunten van de 'herenigings' persconferentie'Maandagmiddag (Amerikaanse tijd) vond in Indianapolis de persconferentie plaats waar de details van de samenvoeging van de Champ Car en de Indy Racing League bekend zouden worden gemaakt. 'Zouden worden gemaakt’, want ondanks dat de persconferentie wel gewoon plaatsvond is er zeer weinig duidelijk geworden over wat er dit jaar staat te gebeuren. Lees verder...

F1 nieuws: 'Experiment in Barcelona met elektronische vlaggen'

 Op de laatste testdag voor de start van het nieuwe seizoen is voor het eerst geëxperimenteerd met elektronische vlaggen. Zij moeten in de toekomst de taak van de baanmarshalls overnemen.

Displays
De grote displays zijn geplaatst in de remzone van een aantal bochten en kunnen onder meer groen, rood, blauw en geel oplichten.

Beter zichtbaar
De FIA loopt al lang met het idee om de taak van het vlaggen elektronisch te regelen. Daardoor moeten er niet alleen minder fouten worden gemaakt, maar zijn de vlaggen ook beter zichtbaar voor de coureurs. Door het gebruik van de standaard-ECU kan dit gemakkelijk worden gekoppeld aan gekleurde lampjes op het stuurwiel die oplichten bij bepaalde situaties.

Bron: RTLGP

Zo klinkt en RC auto in pitstraat van een circuit

Lees verder...

F3 nieuws: 'Limburgs racetalent naar de Formule 3'Autocoureur Henki Waldschmidt stapt na een succesvolle periode in karts en twee seizoenen in de Formule Renault 2.0-klasse naar de sterk bezette Formule 3 Euroseries over.
De 19-jarige Limburger die deel uitmaakt van het Toyota Young Drivers Program, werd binnen dat opleidingsinstituut ondergebracht bij het Franse team SG Formula.

Lees verder...

Autocoureur Jos Menten denkt aan stoppen

Autocoureur Jos Menten uit Haelen denkt aan stoppen. De coureur heeft een paar weken voor de seizoensstart nog steeds geen nieuw team gevonden. De 26-jarige Menten reed afgelopen jaar in het Fia GT kampioenschap. In die klasse reed hij een sterk seizoen. Toch heeft die sterke prestatie geen plek in een nieuw team opgeleverd

  Bron:  L1

Champcar / IRL nieuws: 'Conquest meldt zich met 2 wagens bij de IRL'Conquest Racing heeft laten weten zich te voegen bij de IRL. Na de samenvoeging van Champ Car en de Indy Racing League, onder de naam van IRL, begint het er steeds meer op te lijken dat het grootste gedeelte van de Champ Car teams de overstap gaat maken. Conquest teambaas Erik Bachelart maakte bekend twee wagens in te zetten. Franck Perera, die al een contract had, zal de eerste wagen besturen. Lees verder...

F1 nieuws: 'Hamilton snelste op eerste dag Barcelona'


Lewis Hamilton

Op de eerste dag van de laatste wintertest voor de start van het seizoen heeft Lewis Hamilton de snelste tijd op de klokken gezet. De McLaren-coureur klokte een tijd van 1.22'276'". Lees verder...

A1GP

A1GP nieuws: 'Bleekemolen pakt punten ondanks crashes'DURBAN -  Autocoureur Jeroen Bleekemolen heeft zondag de zevende race van het A1GP-seizoen afgesloten op de vierde plek. In de sprintrace was de Nederlander als vijfde afgevlagd. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Geen Champ Car meer Op TT Circuit Assen'De Nederlandse autosportliefhebbers hebben vorig jaar slechts eenmalig de Champ Car World Series op het TT Circuit van Assen kunnen aanschouwen. De Amerikaanse raceserie keert komend seizoen niet meer terug naar Europa nadat gisteren een akkoord werd bereikt over samengaan van de WCSS en de Indy Racing League (IRL).

 

Lees verder...

Masters of 12scale bij Racing-Raradise van 29 februari tot 2 maart. www.racing-paradise.com

Lees verder...

Hoe ver kun je gaan met je passie op wielen.

LMS nieuws: 'Deelnemerslijst LMS 2008'De Automobile Club de l'Ouest (OCA), de organisatie van de Le Mans Series (LMS), heeft de deelnemerslijst voor 2008 bekend gemaakt.

Daarop staan maar liefst 50 teams in de vier verschillende klasses en 15 deelnemers in de klasse LMP2. In die laatste klasse, voluit "Le Mans Prototype 2", zal Jos Verstappen samen met teambaas Peter van Merksteijn en Jeroen Bleekemolen voor team "Van Merksteijn by Equipe Verschuur" uitkomen.

Lees verder...

Jos Verstappen is weer bezig.

LMS nieuws: Verstappen weer als 'Jos the Boss'GAUDIX -  Met op de verre achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada was het decorum landelijker dan bij een Hollywoodpremière van één van de Spiderman-movies. De opwinding bleef er gisteren niet minder om bij de eerste test van het Nederlandse Porsche RS Spyder-team dat komend seizoen aan de 1000 km-races uit de Le Mans Series en aan de befaamde 24 Uren van Le Mans gaat meedoen. Op het Zuid-Spaanse Circuito de Gaudix dat even buiten Granada in een soort niemandsland ligt, liepen de koontjes zelfs rood aan toen Jos Verstappen instapte.

 

Lees verder...

24 uur Le Mans nieuws: 'Jos Verstappen 'zin om weer te racen' 'Jos Verstappen gaat dit jaar zijn debuut maken in de 24 uur van Le Mans. De voormalig Formule 1-coureur gaat woensdag en donderdag met VM Motorsport Team alvast tests afwerken op het circuit Guadix in Spanje. "Ik heb er heel veel zin in", blikt Verstappen op zijn eigen site vooruit.

 

Lees verder...

Vierde race in de winter wedstrijden

 

 

Ik heb zondag mijn 4de indoor race gereden van dit seizoen.
En het liep niet geheel volgens plan.

 

In de kwalificatie heats ging er veel mis,
Zo waren en veel incidenten en daar verlies je rondes mee.
Ik heb me uiteindelijk op de 6de plek van de B finale gekwalificeerd

 

 

Klik op “Lees verder” voor de finalen!

 

Lees verder...

Vierde race voor de LiMAC winter competitie

Morgen zondag 17-2-2008 rijden we de vierde wedstrijd.
Het doel is om weer een plaats in het klassement op te schuiven.

Kom maar eens een kijkje nemen bij www.racing-paradise.com  voor een dag met spannende wedstrijden in diverse klasse.

De gevolgen van een Champ Car-faillissement

 

Uitgegeven door Paul Stoffer 15 februari 2008 18:55 - Print artikel

 

Het ziet er momenteel somber uit voor de Champ Car World Series. Volgens verschillende bronnen lijkt de Amerikaanse tegenhanger van de F1 de fusie met de IRL nodig te hebben om voort te kunnen blijven bestaan. Tevens lijkt de Champ Car-organisatie af te stevenen op een faillissement, wat grote gevolgen heeft voor de racewereld.


Lees verder...

Filmpje wel helemaal afkijken

Eerste meters met de nieuwe auto voor 2008.

Vandaag hebben we voor het eerst de motor gestart van de nieuwe auto.
De bedoeling was om te kijken of alles naar behoren werkt.

Dus alles ingeladen en naar de in aanbouw zijnde tunnel ingang van de nieuwe A73 bij ons in Swalmen.

Lees verder...

Problemen in Istanbul

 


Deze race werd verreden met de radicals op het circuit van Istanbul.
Wat de rondentijden betreft zat ik niet bij de top 5 sterker nog ik kwalificeerde mij op P10.
Maar dit was nog maar het begin van een zeer slechte race.

 

Klik op “Lees verder” voor het verslag.

Lees verder...

Benelux Racing 2008 intro

Super rc achtervolging

Cool

Dit moet je zien en horen.

4de plaats bij Benelux Racing Online! (F3000)

 

 

Ik heb Zaterdag mijn 2de race gereden bij Benelux Racing Online.
Dit was een race met de F3000 op Essington.
Dit is een zeer snelle baan met een heel lang recht stuk waar je goed kan slipstreamen.

 

Klik op “Lees verder” voor het hele verslag

Lees verder...

Body 2008

Dit is de nieuwe body voor het seizoen 2008.
Deze keer hebben we gekozen voor de Dodge Stratus in plaats van de Mazda 6.
Deze body moet voor een betere wegligging kunnen zorgen.

De kleurstelling is het zelfde als de body van de electro auto.
Dit omdat hij herkenbaar is, en er ook leuk uitziet.

Klik op "Lees verder" voor meer foto's van onze nieuwe auto.

 

 

Lees verder...