Mijn Maserati Mc12 op Spa

Een filmpje van de Maserati waar ik de laatste 3 races van de VRL Summer Trophy mee rij.

Dit zijn ook de nieuwe kleuren, deze kleuren probeer ik voor elke auto waar ik mee rij te maken!

Thomas Hylkema aan start in Formule BRL van Collé Rental & SalesCollé Rental & Sales verschijnt tijdens de Rizla Racing Days, 2 & 3 augustus op het TT-circuit van Assen, aan de start met de nieuwe, in Collé Rental & Sales blauwe kleur uitgedoste, Formule BRL.
Niemand minder dan het negentien jaar jonge talent Thomas Hylkema zal plaatsnemen achter het stuur van de Collé Rental & Sales – Toro/Clubcar Formule BRL tijdens de demo wedstrijden van deze Formule-klasse! Lees verder...

Toyota verwacht geen problemen met KERS

29 juli 2008

Toyota heeft nog geen plannen om met het KERS-systeem op het circuit te gaan testen, zoals BMW vorige week al wel deed. Het team laat weten dat een groot deel van het ontwikkelingswerk in de fabriek kan worden gedaan en Toyota verwacht geen problemen met KERSdat zij pas met het Kinetic Energy Recovery System zal gaan rijden, als deze volledig veilig is.

Lees verder...

Video elektrische schok BMW-monteur verschenen

Video elektrische schok BMW-monteur verschenen
30 juli 2008

Vorige week dinsdag raakte een BMW-monteur nog lichtgewond toen hij een elektrische schok kreeg van het KERS-systeem waarmee Christian Klien aan het testen was. De monteur liep alleen wat schaafwonden op, maar moest wel een nacht in het ziekenhuis blijven, omdat hij zich niet goed voelde. Inmiddels is op internet een filmpje opgedoken van het incident.

Lees verder...

Hoe zou dit in een nacht race uitgezien hebben?

GRATIS Collé Rental & Sales hoofd-tribune toegangskaarten RTL GP Masters of Formula 3


Klik hier om de GRATIS Collé Rental & Sales hoofd-tribune toegangskaarten RTL GP Masters of Formula 3 op het Circuit Zolder 10 augustus te downloaden

Nat. autosport nieuws: 'EERSTE TEAM DUTCH GT4 BEKEND'Zandvoort, 26 juli 2008 - Nog geen maand na de presentatie van het Dutch GT4 Championship is de eerste inschrijver inmiddels bekend. Niemand minder dan Allard Kalff zal met een Ford Mustang aantreden in het in het nieuwe multi-merken kampioenschap wat tijdens de Paasraces in 2009 haar debuut beleeft.

Kalff deelt de Mustang samen met Michiel Campagne. Met vele jaren race ervaring in diverse historische raceklassen, waaronder het Nederlands Kampioenschap voor Toerwagens & GT’s, is Campagne geen onbekende op de circuits. Getuige zijn resultaten met imposante auto’s als de Chevrolet Corvette en de McLaren M8F Supersport doet hij niet onder voor Kalff, die met vele zeges en zelfs een kampioenschap in de Clio Cup op zak geen onbekende in de autosport is.

Lees verder...

Formule BRL nieuws: Eerste rijder bekent Ferdinand Kool Linder-Racing'Linder-racing zal tijdens de Rizzla Racing Day op 3 augustus aan de start verschijnen met de nieuwe Formule BRL. De in Venray geprepareerde formuleauto  zal bestuurd worden door niemand minder dan de vaste Linder-Racing coureur Ferdinand Kool.
Kool (momenteel 11de in de tussenstand van de BRL-V6) is zeer verheugd weer in een formule auto uit te kunnen komen. “De auto ligt mij en ik heb alle vertrouwen dat we samen met mijn team er een mooi weekend van gaan maken.” Lees verder...

F3 nieuws: 'STERK DEELNEMERSVELD VOOR RTL GP MASTERS OF FORMULA 3'Zandvoort, 21 juli 2008 - De RTL GP Masters of Formula 3 op het Circuit Zolder in België kent ook dit jaar weer een bijzonder sterk deelnemersveld. Voor de 18e editie van de belangrijkste internationale Formule 3-race gedurende het seizoen zijn niet minder dan 38 coureurs uit 18 landen ingeschreven, met daarbij uiteraard alle toppers uit de Formule 3 Euro Serie en het Brits Formule 3-kampioenschap. Een bijzonder feit is dat de winnaar van vorig jaar, de Duitser Nico Hülkenberg, ditmaal zijn titel zal verdedigen. In de historie van de Masters kwam dit tot nu toe slechts één keer eerder voor.

Lees verder...

Test race Zandvoort, BMW 320 E21. (VRL)

Beelden uit de test race op Zandvoort, met een paar mooie gevechten onder anderen met Robin Verdegaal!

Rondje Nordschleife met rrn BMW Z4M, GTR Evolution

Rondje Zandvoort met een BMW 320 E21

In dit filmpje is de nieuwe Hendriks-Racing skin te zien.
Binnekort volgen een aantal screenshots van onze nieuwe kleurstelling

 

Een rondje met de seleen S7R, GTR Evolution

Autospeedway nieuws: 'De Stockcar Formule 1 en 2 World Cup 2008 van SMC !'
De Stockcar Formule 1 en 2 World Cup 2008, een soap die al bijna een jaar duurt. Aan het begin van het eigenlijke 2008 seizoen waren alle berichten nog positief, er zou met een aangepast seizoen toch geracet gaan worden.
Het vergde voor iedereen enkele aanpassingen, maar… we zouden kunnen racen en er een echt seizoen van kunnen maken. Helaas zaten er nogal wat hobbels in de weg en gedurende het jaar bleek dat veel inspanningen door de organisatie van Raceway Venray jammer genoeg voor niks waren geweest.
Toch bleef één ding overeind, er moet een World Cup voor de Formule 1 en 2 klasse gereden gaan worden. Na een zoektocht werd de oplossing gevonden in de vorm van CAMSO.

Klik op "Lees verder" voor meer!

Lees verder...

‘Tijdschema Masters of F3 Zolder (B) 08-10 augustus’

GTR Evolution, www.gt-magazine.nl.tt

 

GTR Evolution is een uitbreidingsset voor Race07, deze uitbreiding word gemaakt door het team achter GTR 2 zo als de naam al deed vermoeden.

Daarom is het teleurstellend dat GTR Evolution het Fia GT kampioenschap niet vertegenwoordigt is.

 

Maar het word er alleen maar beter op!

Ze hebben 3 nieuwe GT series, als eerste het GT Club kampioenschap.

De klassen bevat 5 type autos:

 

- Aston Martin DBRS9
- BMW Z4 GTR
- Dodge Viper Comp. Coupe
- Gillet Vertigo Streiff
- Seat Cupra GT

 

 

 

Klik op "Lees verder" voor meer!

Lees verder...

F3 nieuws: 'Gratis naar de Masters of Formula 3 Zolder (B)!'


Klik op bovenstaande banner om de je gratis toegangsbewijs voor de Masters of Formula 3 te downloaden.

Stockcar F1 nieuws: 'HOT NEWS !!! WORLD CUP STOCKCAR F1 & F2 !!! HOT NEWS !!!'Verheugd kunnen wij u mededelen dat de World Cup Stockcar F1 &  F2 verreden zal worden op het circuit van Camso te Warneton.
( Uiteraard onder de vlag van Raceway Venray )

Lees verder...

Race verslag Mosport, VRL Summer trophy 2008 race 6.

 

 

Even voor af, Mijn stuur was voor de 2de keer kapot en net 2 dagen voor race een andere gekocht.

 

Dus had maar 2 dagen om het circuit van Mosport uit mijn hoofd te leren.

 

 

 

 

Maar ik had voormijn gevoel een snelle kwalificatie maar ik stond nog 17de.
Met de race had ik een super start en vloog haast letterlijk door het veld,
Daarna was het gewoon treintje rijden tot de pits stops, maar wel met Marcel achter mij die af en toe heel erg dicht bij kwam!
Ik moest het eerste naar binnen van het groepje, en kwam achter Timo Roman terecht.

 

 Klik op "Lees verder" voor meer!

 

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Fotoalbum Stefan Engels van de autospeedway races Posterholt 13 juli 2007'

 

Hier zijn een paar fotos van de speedway races in Posterholt

 

 

Klik hier

 

F3 nieuws: ‘Deelnemers Masters of Formula 3 zijn bekend’Onderstaand de F3 deelnemers voor de Masters of Formula 3 circuit Zolder 10 augustus:

Nr., Rijder, Nat., Team, Auto:
1 Nico Hülkenberg (D) ART Grand Prix Dallara F308 MB
2 James Jakes (GB) ART Grand Prix Dallara F308 MB
3 Jon Lancaster (GB) ART Grand Prix Dallara F308 MB
4 Jules Bianchi (F) ART Grand Prix Dallara F308 MB
5 Franck Mailleux (F) Signature-Plus Dallara F308 VW

6 Edoardo Mortara (I) Signature-Plus Dallara F308 VW
7 Robert Wickens (CDN) Signature-Plus Dallara F308 VW
8 Jean-Karl Vernay (F) Signature-Plus Dallara F308 VW
9 Michael Devaney (IRL) Ultimate Motorsport Mygale M-08 MB
10 Ricardo Teixeira (AO) Ultimate Motorsport Mygale M-08 MB

 

Klik op "Lees verder" voor meer!

Lees verder...

Een weekend autospeedway in Warneton.Klik hier of op bovenstaande foto om naar de fotoalbum te gaan van Stefan Engels. Stefan zal Raceflash.nl in de toekomst meer gaan voor zien van mooie foto.

Wetstrijd 1/8

RC 1/8 Championship

Het langste R/C circuit van Europa

BMW M3 GTR

Fia GT nieuws: 'FIA GT CHAMPIONSHIP 2008 - Jos Menten PREVIEW ROUND FIVE – TOTAL 24 HOURS OF SPA'Voor het eerst sinds oktober 2006 kruipt Jos Menten opnieuw achter het stuur van een Corvette C6.R. De 27-jarige coureur uit Haelen is tot een overeenkomst gekomen met Phoenix Carsport – dat vorig jaar de Total 24 Hours of Spa won. Het Duitse team, dat twee Corvette C6.R inzet in het FIA GT kampioenschap, rekent voor de bolide met startnummer 6 op Jos Menten, Uwe Alzen, Alexandros Margaritis en Robert Schlünssen. Alzen en Margaritis moeten niet voorgesteld worden. Beide rijders waren jarenlang succesvol actief in de Deutsche Tourwagen Masters. Schlünssen is voor Menten een oude bekende uit zijn Formule Renault 2.0 periode en racet dit jaar in de Deense Tourwagen kampioenschap. Lees verder...

Waarom kan dit wel overal in Nedrland maar in ons eigen Limburg NIET.

Burning rubber Super League Formula, PSV pitspoezen en meer..

Uitgegeven door Bas Kaligis 11 juni 2008 13:46 - Print artikel

 

EINDHOVEN - Pole Position kan terugblikken op een geslaagd autosport evenement. Met de Superleague Formula als eye-catcher konden de 70.000 bezoekers naar hartelust genieten van de diverse demo’s, die plaats vonden in het teken van ‘automotive and technology’.

Een primeur met de Superleague Formula, die voor het eerst op Nederlandse bodem in actie te zien was. Als een Formule1 jankte de bolide diep in de toerenbegrenser en maakte verscheidene vette burn-outs.

Verder gaven ‘thuisrijders’ Peter Kox en Mike Hezemans een demonstratie in hun krachtige FIA GT auto’s, maar ook de Dutch Super Car Challenge, oude Formule wagens, hedendaagse sportwagens en de pitbabes van PSV waren te aanschouwen. RaceXpress.com gaf acte de présence; Maurice Hoogers, Peter Tsang Chung en Casper Bekking schoten de volgende sfeerbeelden, want er was nog veel meer moois te bezichtigen... Bekijk snel de FOTOGALLERY!

Formule Renault nieuws: 'Giedo van der garde - Consistentie is de sleutel in dit seizoen'Het World Series by Renault-seizoen zit komend weekend precies op de helft, als de eerste race op de Hungaroring, nabij Boedapest, erop zit. Giedo van der Garde is nog steeds de onbetwiste leider in het kampioenschap en hoopt op het bochtige circuit zijn voorsprong uit te breiden. Lees verder...

F1 nieuws: 'Robert Doornbos over David Coulthard'Robert Doornbos is een goede bekende van David Coulthard. De twee maken samen onderdeel uit van de (zoals Doornbos het omschrijft) Red Bull familie.
Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Driverslist stockcar F1: 4 Nations Cup en Belgium Open 5 & 6 juli te Warneton'Komend weekend zijn de stockcar F1 rijders weer te gast op het circuit te Warneton. Op zaterdag wordt de 5e ronde van de 4 Nations Cup verreden en op zondag de 6e ronde evenals het jaarlijks terugkerend evenement de Belgium Open. Tevens is er extra prijzengeld geregeld in samenwerking met BriSCA, BSCDA, CAMSO en de BVSR. Lees verder...

LMS nieuws: 'Jos Verstappen demonstreert Le Mans-winnende Porsche RS Spyder op Zandvoort'Tijdens het DTM-raceweekeinde op Circuit Park Zandvoort op 12 en 13 juli zal Jos Verstappen een demonstratie verzorgen met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur. Het is voor het eerst dat het spectaculaire sportprototype in Nederland te zien zal zijn. Medio juni won Jos Verstappen samen met Peter van Merksteijn en Jeroen Bleekemolen de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans. Lees verder...