Volg jouw favoriet op de voet met iritrack

Ook dit jaar kan jij jouw favoriet tijdens de Dakar op de voet volgen. De iritrack houdt je op de hoogte van de stand van zaken bij de motoren, auto's en trucks. Iedere dag wordt met een profiel de etappe van die dag verduidelijkt.
Keuze
Zelf kan je vijf rijders per klasse naar eigen keuze invoeren in het iritrack-systeem. Daarmee kan je de exacte positie van een deelnemer ten opzichte van de andere deelnemers bepalen.

http://www.rtl.nl/(/sport/rtl_gp/rtlgp/)/sport/rtl_gp/components/dakar/nieuws/2008/081230_iritrack.xml

F1 nieuws: 'Ferrari denkt na over toekomst Michael Schumacher'Ferrari wil graag met Michael Schumacher om de tafel zitten om te praten over de toekomst. De Duitser is adviseur van de Italiaanse renstal en zijn verbintenis loopt eind 2009 af.

Samenwerking
"Hij heeft nog steeds een contract met ons voor volgend jaar, dus hij blijft bij ons. Gedurende het seizoen zullen we gaan praten of de samenwerking verder zal gaan", aldus teambaas Stefano Domenicali in het Italiaanse tijdschrift Autosprint.

Klik op "Lees verder" voor de rest

Lees verder...

Indoor LiMAC winter comtetitie

Klik op onderstaande link voor een video van de eerste winterwedstrijd van de LiMAC 2008.

http://www.limac.info/media/film/Winter_2008_Heat1.wmv

F1 nieuws: 'Ook Mexicaanse interesse in Honda - Honda houdt hoop op verkoop'Er heeft zich een nieuwe partij aangediend als mogelijke koper van Honda. Het gaat om de 68-jarige Mexicaanse miljardair Carlos Slim. Slim is actief in telecommunicatie en ziet in Honda de mogelijkheid om zijn marktaandeel in Zuid-Amerika te vergroten.

Slim is eigenaar van Telmex en steunt volgens Grandprix.com al een tijdlang Mexicaanse coureurs. Zijn vermogen wordt geschat op 43 miljard euro. Lees verder...

F1 nieuws: 'Richards wil met investeerder Honda kopen'Ook Vijay Mallya is geïnteresseerd in Japanse constructeur. David Richards maakt er serieus werk van om het Formule 1-team van Honda te kopen. De Prodrive-eigenaar is nu in Koeweit om met een investeringsmaatschappij te praten over een overname van de Japanse constructeur.

Richards wil terugkeren bij zijn oude team. Het is niet de eerste keer dat Richards een Formule 1-avontuur probeert te beginnen. Lees verder...

F1 nieuws: 'Ecclestone: Ferrari wordt bevoordeeld'LONDEN -  Ferrari heeft een bevoorrechte positie in de Formule 1. Het team krijgt miljoenen euro's meer dan de andere teams in de koningsklasse van de autosport. Dat heeft rechtenhouder Bernie Ecclestone zondag onthuld in de Engelse krant The Times. Lees verder...

Formule 1: Is de 24 Uur van Le Mans de toekomstdreiging voor de F1?

honda_f1

Het huidige economische klimaat heeft ook de autosportwereld niet onberoerd gelaten. De kredietcrisis en het naderende faillissement van General Motors hebben een domino-effect gesorteerd waaraan ook de autosportwereld en de Formule l niet konden ontsnappen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Honda, Toyota, BMW, Ford

Lees verder...

Honda zonder concurrentie in ALMS. Audi en Porsche stoppen!

Hoe cynisch kan het soms in de autosportwereld gaan. Zowel Audi als Porsche maakten afgelopen weekend hun definitieve plannen voor 2009 bekend. Audi twijfelde afgelopen week nog over haar volledige deelname aan de ALMS-series. Helaas zal het merk alleen nog met de gloednieuwe R15 TDI aan de 12 Uur van Sebring deelnemen. Ook Porsche staakt haar LMP2 sportprogramma. Honda daarentegen bevestigde haar deelname aan de LMP1 klasse!

Tekst Willem J. Staat
Foto's Audi, Porsche en ALMS

ca-acura
Christijan Albers op Laguna Seca voor de Acura Honda met de R10 TDI. Jammer genoeg komt
er geen vervolg aan. 

Audi en Porsche niet meer in de American Le Mans Series
Sinds 2000 is Audi in de ALMS actief en het merk beschouwt het kampioenschap als één van de beste sportscar series ter wereld. Met het Champion Racing Team van David Maraj heeft Audi maar liefst negenmaal de ALMS titel op haar naam geschreven. Het afgelopen seizoen domineerde het merk in zeven van de elf wedstrijden. De TDI Techniek in de autosport heeft de invoering van de TDI Technologie op de Amerikaanse markt volgens Dr. Wolfgang Ulrich perfect ondersteund. De Amerikaanse fans kunnen de R15 TDI alleen tijdens de 12 Uur van Sebring in actie zien. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Jos Verstappen neemt tijd voor zichzelf'In zijn column in de Telegraaf van donderdag 18 december geeft Jos aan dat hij heeft nagedacht over een 'sabbatical', een jaartje rust. Verder gaat hij in de op de gevolgen die de kredietcrisis op de Formule 1 heeft. Onderstaand Jos' column.

"Op dit moment heeft de racerij niet mijn prioriteit, want mijn hoofd staat er niet naar om weer achter het stuur van een racewagen te kruipen. Dat heeft alles te maken met de berichtgeving rond die rechtszaak en de privéproblemen met mijn vrouw Sophie. Nu begrijp ik best dat er verslag van zo'n rechtszitting naar buiten komt wanneer je wel of niet gaat scheiden, maar er werden daar dingen gezegd en geschreven die absoluut niet waar zijn. Dat heeft me pijn gedaan. Ik werd nu afgeschilderd als de grote boosdoener en dan krijg je een stempel opgedrukt waar je moeilijk meer van afkomt. Voorlopig lijkt het me dan ook het beste om even de luwte op te zoeken om te proberen het privé weer zo leuk mogelijk te krijgen. Dat heeft tijd nodig en zoiets moet je niet forceren. Daarom heb ik overwogen om volgend jaar niet meer te gaan racen. Weg uit de publiciteit. Misschien dat ik er volgend jaar maart, april, als het seizoen van de Le Mans Series weer begint, anders over denk. Zou kunnen.

Lees verder...

F1 nieuws: 'Coureurs ook slachtoffer kredietcrisis'


Ferrari's teambaas Stefano Domenicali

Slecht nieuws voor de Formule 1-coureurs. Volgens Ferrari's teambaas Stefano Domenicali zullen de rijders de kredietcrisis ook in hun portemonnee gaan voelen omdat de salarissen naar beneden gaan.

Coureurs
De laatste weken hebben de FIA en FOTA drastische, kostenbesparende maatregelen aangekondigd om de Formule 1 te behoeden voor de kredietcrisis. Stefano Domenicali verwacht dat dit pas het begin is van de besparingen en dat de coureurs het volgende doelwit zijn. Lees verder...

F1 nieuws: 'Ecclestone wil nieuwe opzet F1'Bernie Ecclestone wil een nieuwe competitieopzet van de Formule 1. De grote baas van de autosport wil medailles in gaan voeren. Degene met de meeste gouden medailles wint uiteindelijk het wereldkampioenschap.

"Mijn idee is dat er geen punten meer worden gegeven, maar medailles voor de rijders één tot en met drie tijdens elke Grand Prix. De coureur met de meeste gouden medailles wint dan het kampioenschap. Mocht er een gelijke stand zijn, dan wordt er geteld hoeveel zilveren medailles er gehaald zijn, enzovoorts." Lees verder...

Int. autosport nieuws: 'Loeb wint Race of Champions voor derde keer'Sebastien Loeb heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de Race of Champions gewonnen. Tijdens een zinderende finale in het Londense Wembley was de vijfvoudig wereldkampioen rally te snel voor David Coulthard.

Alleskunner
Slechts drie tienden kwam Coulthard tekort om het jaar waarin hij afscheid nam van de Formule 1 in stijl af te sluiten. Lees verder...

DTM nieuws: 'Aanpassing DTM kalender 2009'DTM-kalender 2009:

17-05-2009 Hockenheimring Baden-Württemberg (D)
31-05-2009 EuroSpeedway Lausitz (D)
28-06-2009 Norisring (D)
19-07-2009 Circuit Park Zandvoort (NL)
02-08-2009 Motorsport Arena Oschersleben (D)
16-08-2009 Nürburgring (D)
06-09-2009 Brands Hatch (GBr)
20-09-2009 Circuit de Catalunya, Barcelona (Sp)
11-10-2009 Dijon (Fr)
25-10-2009 Hockenheimring Baden-Württemberg (D)
(Datums o.v.b.)

BGTC nieuws: 'Belgian Gt Championship Voorlopige kalender 2009 + laatste nieuws...'25-26 april : Belgian Race Kick Off (Zolder)
9-10 mei : 1000 km van Spa ***
5-6 juni : 12 Heures de Spa **
10-11 juli : 25H VW Fun Cup (Spa) **
22-23 augustus : 24 Hours of Zolder
19-20 september : Algarve (TBC)
10-11 oktober : Zolder FIA GT **

Wij hebben er op toegezien dat er geen clash met FIA GT, FIA GT3 of GT4 European Cup is.

* Na goedkeuring van 2/3de van de teams
** Meeting met BTCS
*** Wedstrijd met British GT

Lees verder...

WRC nieuws: 'Ook Subaru trekt zich terug uit WRC'Subaru zal net als Suzuki de stekker trekken uit haar WRC-project, dat melden mensen dicht bij het Subaru World Rally Team vandaag aan Autosportnieuws.be. De Japanse autofabrikant heeft het door de wereldwijde financiële crisis zwaar te verduren en ziet de autoverkopen in rap tempo dalen, waardoor de kosten van het WRC-team een te zware last vormen.

F1 nieuws: 'Ondanks wereldwijde financiële crisis denken Oost-Europeanen vooruit. Bulgaren willen F1-race'SOFIA -  In weerwil van de wereldwijde financiële crisis heeft Bulgarije doodleuk aangekondigd in de nabije toekomst een grand prix in de Formule 1 te willen gaan organiseren. Bogdan Nikolov, voorzitter van de Bulgaarse Autosport Federatie, zal volgende week de plannen voorleggen aan Bernie Ecclestone, de ongekroonde koning van de F1

De Bulgaren zijn van plan in de buurt van de noordelijk gelegen stad Pleven een gloednieuw auto- en motorcircuit aan te leggen. De Oost-Europeanen hebben zich ook kandidaat gesteld voor de organisatie van een race in de MotoGP-klasse in 2011.

Porsche Carrera Cup: 'Jeroen Bleekemolen naar Duitse Porsche Carrera Cup'Jeroen Bleekemolen maakte vandaag bekend dat hij in 2009 zal rijden in het Duitse Porsche Carrera kampioenschap. De jongste telg van de bekende Nederlandse racefamilie zal in 2009 uitkomen voor het Araxa Racing team. Bleekemolen werd afgelopen jaar op een dominante wijze kampioen in de Porsche Supercup, voorprogramma van de Formule 1. Araxa Racing is een van de beste en meest professionele teams in het Porsche Carrera kampioenschap.

F1 nieuws: 'FOTA wil meer geld van Bernie Ecclestone'De Formula One Teams’ Association (FOTA) wil meer geld. Het samenwerkingsverband van de renstallen gaat zich bij Formule 1-baas Bernie Ecclestone sterk maken voor het krijgen van een groter deel van de inkomsten die de sport genereert. Lees verder...

WRC nieuws: 'Loeb wint GB-rally'CARDIFF -  Sebastien Loeb heeft zondag de rally van Groot-Brittannië gewonnen. De Franse wereldkampioen, rijdend in een Citroën C4, achterhaalde de Fin Jari-Matti Latvala, die voor de slotdag nog de leiding in handen had gehad.

Citroën behaalde bovendien de wereldtitel voor constructeurs, die de afgelopen twee jaar voor Ford was.

GP2 nieuws: 'Sterke terugkeer van Yelmer Buurman in GP2 Series eindigt in mineur'Op het circuit van Dubai heeft Yelmer Buurman na een half jaar onderbreking de draad in de GP2 Series weer opgepakt. De snelle Ubbergense coureur werd door Ocean Racing Technology gevraagd de eerste auto van het nieuwe GP2 team te besturen. De samenwerking verliep boven verwachting goed tot een ontspoorde concurrent Buurman uit de race reed. Lees verder...

GP2 nieuws: 'GP2 Azië-race afgelast'De tweede GP2 Azië-race op het circuit van Doebai is afgelast. Door overvloedige regeval staat het circuit blank. Volgens de inspecteurs van de FIA (de Internationale Automobielfederatie), die het circuit controleerden, was het onverantwoord om de race door te laten gaan.

Giedo van der Garde werd vrijdag vierde in de eerste race. Renger van der Zande eindigde als elfde. Yelmer Buurman en Chris van der Drift vielen uit. De wedstrijd werd overigens superieur gewonnen door de Japanner Kamui Kobayashi.

F1 nieuws: 'F1 McLaren: 30% minder inkomstenLONDEN -  McLaren Mercedes verwacht dertig procent minder inkomsten te zullen krijgen vanwege de wereldwijde financiële crisis. Althans, dat is de verwachting van Formule 1-McLaren-baas en mede-eigenaar Ron Dennis. Lees verder...

'Honda maakt vertrek uit Formule 1 bekend'Volgens diverse media zal Honda morgen (vrijdag) bekendmaken uit de Formule 1 te stappen. Onder andere persbureau Reuters meldt dat het team te koop zou staan en hoe dan ook uit de Formule 1 zal verdwijnen, ook als er geen koper wordt gevonden.

Een bron binnen het team vertelde donderdag aan Reuters: "Het team heeft een maand om een koper te vinden, anders wordt het team opgedoekt." De bron zou dit volgens Reuters van teambaas Ross Brawn en directeur Nick Fry zelf hebben gehoord. Bij Honda Racing is vooralsnog niemand bereikbaar voor commentaar.

Verschillende bronnen, waaronder Sky News, melden dat de 750 werknemers van de Brits/Japanse raceformatie al zijn geïnformeerd over het nieuws. Ook wordt morgenochtend een officiële verklaring van het moederbedrijf in Japan verwacht.

Demo film van de LiMAC (Limburgse Model Auto Club)

 

Dit zijn de winterwedstrijden bij Racing-paradise in Eigelshoven.

Voor meer info kijk eens op www.limac.info

Demo film http://www.limac.info/media/film/Winter_2008_Heat1.wmv

 

Drag racen nieuws: 'Henri Joosten lanceert Rijsbergen 55 Chevrolet Bel Air'


De Rijsbergen ’55 Chevrolet Bel Air met rechts Erik Jans, directeur van de Rijsbergen Groep en links rijder/teameigenaar Henri Joosten.


Waddinxveen, 2 december 2008 – Een verrassende onthulling maandagavond op de Waddinxveense vestiging van de Rijsbergen Groep. Bij het optrekken van het rolluik bleek daar de volledig in de Rijsbergen kleuren gehulde Pro Modified ’55 Chevrolet Bel Air van Henri Joosten te staan. Rijsbergen is al vele jaren aan het dragrace-team van Henri Joosten verbonden en om deze samenwerking extra kracht bij te zetten zal de auto volgend seizoen in de frisse huiskleuren van Rijsbergen automaterialen aan de start verschijnen Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Gradings voor 1e periode 2009'Rood & Superstars*
29 Durk Greidanus*
26 Jan v.d. Iest*
3 Ouwe Bijlsma*
76 Wierd Gietema*
540 Job Honderd
41 Peter Koorn
11 Onno Pietersma

Lees verder...

F1 nieuws: 'McLaren onthult auto op 16 januari'


McLaren F1 van dit jaar...

McLaren onthult 16 januari in het McLaren Technology Centre in Woking de MP4-24. IN 2009 moet Lewis Hamilton met deze auto zijn wereldtitel verdedigen. Lees verder...

WTCC nieuws: 'Chevrolet onthult WTCC-bolide'Chevrolet onthult vandaag tijdens de 33ste editie van de Bologna Motor Show de nieuwe Chevrolet Cruze WTCC die in 2009 in het World Touring Car Championship (WTCC) wordt ingezet. Tijdens zijn eerste publieke optreden is de Cruze WTCC, de opvolger van de Nubira waarmee Chevrolet in de periode van 2005 tot 2008 veertien WTCC-overwinningen behaalde, gestoken in de opvallende en nieuwe kleurstelling voor het raceseizoen 2009. Lees verder...

F1 nieuws: 'Ferrari en Microsoft bundelen krachten in voortdurende jacht op tijdwinst'BOLOGNA -  In een wereld waarin de kleinste details de grootste verschillen kunnen maken, hebben computers het al tijden voor het zeggen. De nog jonge samenwerking tussen Formule 1-renstal Ferrari en Microsoft lijkt zo op het eerste gezicht dan ook niet meer dan 'een logisch huwelijk' tussen twee voor elkaar bestemde partijen. Lees verder...

Dakar nieuws: 'Achthonderd voertuigen Dakar ingescheept'LE HAVRE -  De Dakar Rally begint pas op 3 januari, maar de deelnemende voertuigen uit Europa zijn al onderweg. Ruim achthonderd motoren, rallywagens en rallytrucks staan in de Franse havenplaats Le Havre klaar om in te schepen op de 'Grande Benelux', een reusachtig cruiseschip. De boot vertrekt maandag 1 december en arriveert naar verwachting op 16 of 17 december in de haven van Buenos Aire

De Dakar Rally wordt voor het eerst gehouden in Argentinië en Chili. De organisatie is uitgeweken naar Zuid-Amerika nadat begint dit jaar de beruchte woestijnrally door Noord-Afrika werd afgelast uit angst voor terroristische acties.

Alle voertuigen zijn de afgelopen twee dagen grondig gekeurd in Le Havre. Het gaat om in totaal 710 wedstrijd- en assistentievoertuigen en 110 auto's van de organisatie en de media. De Nederlandse inbreng in de karavaan is groter dan ooit. Liefst 67 equipes gaan van start: 32 motorrijders, twee quads, zeventien rallyauto's en zestien rallytruck

IRL nieuws: 'Doornbos en Viso bij HVM Racing in 2009'Robert Doornbos rijdt zeer waarschijnlijk volgend jaar bij HVM Racing in de Indy Racing League. Zijn teamgenoot wordt de Venezuelaan EJ Viso. Lees verder...