Dragracing: Lex Joon samen met MPM weer volle kracht vooruit

joon_vooruit_s

Het dragrace-virus is niet alleen besmettelijk, het laat je ook nooit meer los. Lex Joon en MPM International Oil Company zijn daarvan al jaren het levende bewijs. Een kleine vier maanden nadat Nederlands meest succesvolle dragracer ooit zijn tijdelijke afscheid aankondigde slaat de FIA Europees Top Fuel kampioen van 2005 samen met MPM hard terug. “Op Mantorp Park en Hockenheim zijn we er weer bij en waarschijnlijk wordt daar ook nog een wedstrijd op Santa Pod aan toegevoegd. Na alles nog eens rustig op een rijtje te hebben gezet werd voor ons en MPM al snel duidelijk dat het Top Fuel-verhaal voor beide partijen nog lang niet ten einde was”, aldus een ambitieuze Lex Joon.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Lees verder...

IRL: A.s. maandag start belastingfraudeproces tegen Helio Castroneves

 
27 februari 2009 Pagina 1 van 1
A.s. maandag begint in Miami het proces tegen Penske-coureur Helio Castroneves. De Braziliaan wordt er van verdacht om 5.5 miljoen dollar aan inkomen buiten het zicht van de Amerikaanse belastingen gehouden te hebben zodat hij daarover geen inkomstenbelasting behoefde te betalen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s: IRL

castroneves
Was dit het laatste wat we van Helio Castroneves zagen?

Castroneves aangeklaagd wegens belastingontduiking
In november j.l. werd Helio Castroneves samen met zijn zus Kati op zes punten aangeklaagd wegens belastingontduiking en oplichting. De verdediging van Castroneves heeft het erop gegooid dat hij geen controle had over Seven Promotions, een Pan-Amerikaans bedrijf dat eigendom is van vader Castroneves die sinds 1982 in de autosport actief is. In 1999 richtte hij “Seven Promotions” op om de carriere van zijn zoon te promoten. Daarvoor spendeerde zijn bedrijf Corpal Tubas zesvoudige bedragen om de carriere van Helio te financieren. De verdediging wil aantonen dat het bedrijf volledig in handen is van vader Castroneves.

Ook Alan Miller, de advocaat van Castroneves moet volgende week voor de rechter verschijnen. Miller heeft als Adrian Fernandez, Jimmie Johnson, Kevin Savoree(mede-eigenaar van Andretti Green Racing), teambaas Roger Penske en Ric Moore(de vader van de betreurde Greg Moore) als getuigen opgeroepen.

Wat de uitspraak van het proces zal zijn, het is koffiedik kijken. Als Castroneves en zijn zus Kati schuldig bevonden worden, dan hangt hun 30 jaar celstraf boven het hoofd. Het is duidelijk dat de Amerikaanse justitie juist in deze zware tijden een voorbeeld wil stellen. Castroneves werd in november op borgtocht van maar liefst 10 miljoen dollar vrijgelaten. De uitspraak kan variëren tussen vrijspraak, een enorme geldboete of als ongewenst vreemdeling Amerika uitgezet worden. Insiders houden sterk rekening met de laatste twee opties. Oud Penske-teamgenoot Gil de Ferran, die nu zijn eigen sportscarteam in de ALMS runt, werd recentelijk door de media op de “affaire Castroneves” aangesproken. De Ferran schudde alleen maar bedenkelijk zijn hoofd.

spyderman_castroneves
Oefende Helio Castroneves de afgelopen jaren alias Spyderman voor Prison Break?

Formule 1: Analyse over US F1: Wordt ‘The American Dream’ realiteit?

 
26 februari 2009 Pagina 1 van 6
usf1_logo

Ken Anderson en Peter Windsor zijn ervan overtuigd dat het USF1 project alle kans van slagen heeft. Maar kan deze ‘American Dream’ wel realiteit worden?

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Archief Willem J. Staat, Ford Motor Company Indianapolis Motorspeedway, Sports Illustrated

Aanpak
USF1 is eigenlijk voortgekomen uit het HAAS CNC Nascar Team dat eind vorig jaar opgegaan is in het Stewart Haas Nascar Team van Tony Stewart. De aanpak van USF1 verschilt totaal met die van andere teams. Men wil zich in Charlotte vestigen. Charlotte is de “Technische Hoofdstad” van NASCAR. Vrijwel alle grote NASCAR-teams zijn daar gestationeerd. In crisistijden aan gekwalificeerd personeel zeker geen gebrek. Ook wil men een satellite workshop in Europa vestigen en er zijn hooglopende contacten met Epsilon Euskadi om van hun faciliteiten gebruik te kunnen maken. Volgens Ken Anderson en Peter Windsor is het niet direct noodzakelijk meer om zich in Europa te vestigen want volgens de 2010-kalender vinden de meeste wedstrijden buiten dit werelddeel plaats. Een benadering die nogal sterk afwijkt van wat men in de Formule l gewend is. Toyota zit immers ook niet in Tokyo maar in Keulen toch? Wie in een crisisperiode een Formule l team lanceert moet enorm van zichzelf overtuigd zijn of een enorme “dreamer” zijn.

Startkapitaal
Het Startkapitaal van de firma USF1 racing bedraagt ongeveer 50 miljoen dollar. Volgens “The Los Angeles Times” bedragen de budgetten voor een Formule l seizoen tussen de 150 en 445 miljoen dollar. Windsor is inmiddels in het bezit van de nodige fondsen en is ervan overtuigd dat hij het voor minder dan de gemiddelde F1 teams kan doen.

danica_si_2009_9

Rijders
In de media zijn de namen van Danica Patrick, A.J. Allmendinger, Marco Andretti, Conor Daly en Scott Speed genoemd. Inmiddels schijnt NASCAR-coureur Kyle Busch ook al op het verlanglijstje van USF1 te staan. Een zeer getalenteerde rijder maar hij heeft een andere school doorlopen. Het contract van 'hot shot' Danica Patrick (zie foto uit Swimsuit Edition van Sports Illustrated 2009) met Andretti Green Racing loopt in 2010 af. Zij voelde zich zeer gevleid door de benadering van USF1 en lijkt er wel naar oren naar te hebben. Danica gaat niet alleen hard op de ovals, maar ook op de gewone circuits. Ze won ooit bijna het Formule Ford Festival en veel van haar toenmalige tegenstanders hebben inmiddels hun sporen in de Formule l verdiend.
Lees verder...

IRL nieuws: Doornbos slaagt op 'eerste schooldag'HOMESTEAD -  Onder toeziend en goedkeurend oog van voormalig indycarcoureur Arie Luyendijk is Robert Doornbos geslaagd voor zijn examen op een ovale racebaan. "Het voelde als mijn eerste schooldag", lachte de coureur die komend seizoen zijn debuut in de indycarserie gaat maken bij het team Newman/Haas/Lanigan.

Daarvoor moest de rookie op de Homestead-Miami Speedway in Florida bewijzen dat hem het racen op een 'oval' goed af ging. Al tijdens de eerste van de drie officiële testdagen van de Indy Racing League concludeerde Luyendijk: "Halverwege de eerste avondsessie reed hij al rond alsof hij nooit anders had gedaan."

Lees verder...

F1 nieuws: 'Coureurs betalen morrend hun superlicentie'Alle Formule 1-coureurs hebben besloten om toch het bedrag voor hun superlicentie te betalen. De laatste maanden was er veel onenigheid tussen de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) en de FIA over de hoogte van het bedrag. Lees verder...

Le Mans 2009: Vijf Audi’s contra vier Peugeots, één entry Spyker

26 februari 2009 Pagina 1 van 3
le_mans_audi_finish

Dit jaar zullen er 33 LMP-bolides en 22 GT’s – en daarmee in totaal 55 wagens - participeren in de 24 uur van Le Mans. Bovendien zijn er tien reserveteams aangewezen. Dit valt op te maken uit de officiële deelnemerslijst die de Franse organisatie vandaag bekendmaakt.

Tekst: Marc Kok

Van de 21 LMP1-bolides hebben liefst negen het predikaat Audi of Peugeot. Zo zet titelverdediger Audi drie nieuwe R15-modellen in. De oude R10, die de afgelopen drie jaar onklopbaar bleek op de vermaarde piste, komt ook in actie. Colin Kolles heeft immers twee Audi’s R10 gekocht en zal daarmee aan de start verschijnen. De kans is niet uitgesloten dat Christijan Albers één van de R10's zal besturen.

haan_lm_div7

Peugeot op volle oorlogssterkte
Peugeot, dat Audi het afgelopen jaar het vuur na aan de schenen legde en de Duitse hegemonie nu echt wil doorbreken, komt met drie fabriekswagen naar Le Mans. De renstal van Henri Pescarolo, die als rijder liefst 33 keer Le Mans racete en vier keer won, zal dit jaar als klantenteam een Peugeot 908 inzetten. Daarmee komt het aantal deelnemende LMP1-diesels in 2009 op liefst negen stuks: Vijf Audi's contra vier Peugeots.

Tom Coronel
De Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker heeft dit jaar één officieel startbewijs gekregen. In de GT2-klasse zal Tom Coronel met zijn ploegmaat Jarek Janis de nummer 85-wagen delen. Er staat nog een tweede Spyker op de reservelijst. In de GT2-divisie staan 14 deelnemers vermeld. Liefst negen daarvan besturen een Ferrari F430 GT. Er zijn ook drie Porsches 911 GT3 RSR aanwezig, alsmede één Aston Martin V8.
Lees verder...

Jos Verstappen: ‘Jackie Stewart is een aparte man; wij hebben een aanvaring gehad’

26 februari 2009 Pagina 1 van 1
jeroen_jos_lemans2008

In maart begint het nieuwe Formule 1-seizoen in Australië. Jos Verstappen gaat in zijn column in De Telegraaf onder meer in op de vraag of Honda wel of niet aan de start zal staan. ,,Als je Jackie Stewart moet geloven is dat uitgesloten. Nu hecht ik niet veel geloof aan alles wat hij zegt. Hij mag dan tot Sir Jackie zijn benoemd en drie keer wereldkampioen zijn geweest, maar ik heb een jaar met hem gewerkt en het enige wat ik van hem kan zeggen is dat hij in zijn eeuwige Schotse outfit een aparte man is’’, aldus Jos vandaag in zijn nieuwe column in de ochtendkrant.

Lees verder...

Indy Lights: Junior Strous overleeft ‘overstuurmomentje’ op Homestead

 
26 februari 2009 Pagina 1 van 2
junior_strous_indylights_te

Junior Strous gaat dit jaar in Amerika in de IndyLights racen. Afgelopen dagen testte hij op de baan van Homestead, waar ook de IndyCar Series rijders - onder wie Robert Doornbos - oefenden voor de nieuwe campagne.

Tekst en foto: PR

Een strakblauwe hemel verwelkomde de Firestone Indy Lights-rijders in Florida en om 9 uur in de ochtend werden de pk’s losgelaten. Nummer 18 Junior Strous werkte een strak test programma af. Zo werd er een complete racesimulatie gereden van circa 70 ronden. Tijdens de laatste 10 ronden van zo’n sessie bouwen de banden zeer snel hun grip af. Toch wist Junior met die banden rondetijden van rond de 29,5 seconden neer te zetten. Dit zou hem in een racesituatie van een plek voor in het veld verzekeren.

Werken
Verder werd er gewerkt om het verschil van slechts 0,2 seconde met de top dicht te rijden. De test op Homestead heeft niet het doel om hier de allersnelste te zijn maar het gaat om het opdoen van ervaring en de samenwerking met de engineers te optimaliseren. Junior Strous: ,,Ik reed vandaag veel ronden twee aan twee naast elkaar met onder andere een oud Atlantic Championship concurrent James Hinchcliffe, die hier al wat meer ervaring heeft. Ik reed helemaal boven in de oval met andere auto’s onder mij en dacht nu gaat de wagen glijden, maar de auto hield zich prima. Weer een ervaring erbij.’’
Lees verder...

Autodspeedway nieuws: ‘BRL V6 Sprint Car trekt veel aandacht’Tijdens de Racing-Expo afgelopen weekend te Leeuwarden trok de nieuwe raceklasse de BRL V6 Sprint Car van Raceway Venray veel bekijks.

Vele Autospeedway fans maar ook coureurs waren blij om te zien dat er op 2de Paasdag 13 april weer wedstrijden worden verreden op Raceway Venray. De nieuwe BRL V6 Sprint Car racebolide was hiervan al voorzien. Aanschouw de foto’s.

Lees verder...

Racing-Expo nieuws: ‘Fotoalbum Racing-Expo 2009’Onze Raceflash.nl fotograaf Aart Langevoort maakte bijgaande fotoalbum van de Racing-Expo 2009. Klik hier of op bovenstaande foto om de fotoalbum te openen.

Team presentation Dutch SimRacing

Junior Strous gaat in VS racen met Indy Lights Series

junior_strous_test_2008_2

Junior Strous heeft een contract getekend met het ASR-NELAN INDY team van Jon Lewis en Rick Nelan. De afgelopen maanden is er druk onderhandeld over de kleine lettertjes in het contract. Het is gelukt alle wederzijdse eisen goed op papier te zetten en het contract is door alle partijen goedgekeurd.

Tekst en foto: PR

Lees verder...

NHLR, waardevolle ervaring op de eerste dag van de tweedaagse open test op Homestead-Miami Speedway

NHLR, waardevolle ervaring op de eerste dag van de tweedaagse open test op Homestead-Miami Speedway

25 februari 2009 - Homestead, Fla. (24 februari 2009) – Newman/Haas/Lanigan Racing (NHLR) coureurs Graham Rahal en Robert Doornbos deden het vandaag goed tijdens de testsessie op de 1.5 mile Homestead-Miami Speedway oval. Scott Dixon reed de snelste rondetijd; 211.372 mph. Doornbos was zevende met 209.584 mph, Rahal was tiende met 208.802 mph en Duno was zeventiende met 207.403 mph.
Lees verder...

IRL: Robert Doornbos tijdens oval-test: ‘Oh mijn God, waar ben ik in beland!’

r_doornbos_indycartest

Robert Doornbos heeft maandag op de Homestead-Miami Speedway voor het eerst met een Indycar op een oval gereden. ,,De eerste vijf rondjes dacht ik: ‘Oh mijn God, waar ben ik in terecht gekomen?’ Daarna was het fun’’, aldus Doornbos op zijn site. Ook vandaag en morgen zal de Rotterdammer op de Amerikaanse track testen voor zijn nieuwe team Newman/Haas/Lanigan.

Tekst: Marc Kok
Foto: robertdoornbos.com

Lees verder...

Nieuwe Formula Nippon 2009 auto!

[image]


[image]
11111492.jpg picture by rennsport751


De Swift Engineering 017.n (FN09)

Een klein voorproefje van het nieuwe VRL seizoen!


WTCC nieuws: 'Van Lagen officieel LADA-fabriekscoureur tot en met 2011'Jaap van Lagen rijdt de komende drie seizoenen voor het fabrieksteam van LADA in het WTCC. De 32-jarige coureur uit Ede heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot en met raceseizoen 2011 verbindt aan de Russische autofabrikant.

“Ik ben dolgelukkig. Het is uniek dat je als coureur aan het werk mag als officieel fabrieksrijder voor een ambitieus merk als LADA. Zeker in deze lastige economische tijden”, meldt Jaap. “En dan ook nog binnen een hoogwaardig kampioenschap als het WTCC.

Lees verder...

LMS nieuws: 'Jarek Janis teamgenoot Tom Coronel'

 Spyker Squadron heeft Jarek Janis aangetrokken als teamgenoot van Tom Coronel in de Le Mans Series (LMS) en de 24 uur van Le Mans.

Zowel de Tsjech als Coronel kwam eerder uit voor de Nederlandse fabrikant, maar ze deelden nooit samen een auto.

Test
Janis testte vorige week net als Coronel op Vallelunga twee dagen voor Spyker Squadron. De Tsjech, die volledig is hersteld van zijn zware crash in 2007 op Spa-Francorchamps, legde in Italië meer dan tweehonderd ronden af. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Bleekemolen blikt vooruit op weekend'Jeroen Bleekemolen neemt dit weekend in Zuid-Afrika het A1GP-stuur over van Robert Doornbos. Bleekemolen doet op zijn eigen website verslag van de vijfde ronde in de A1GP World Cup of Motorsport.

Voorbereiden
"Vandaag (donderdag, red.) zijn we begonnen met de voorbereidingen in Johannesburg, Zuid-Afrika voor de A1GP-race van het komende weekend op het circuit van Kyalami", schrijft Bleekemolen. Lees verder...

F1 nieuws: 'Danica Patrick in 2010 mogelijk rijdster bij nieuw op te richten USF1-teamVrouwelijke F1-coureur weet van niets'LONDEN -  Danica Patrick heeft eindelijk zelf commentaar gegeven op het feit, dat zij genoemd wordt als de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur. Het nieuw op te richten Amerikaanse team USF1 wil het Amerikaanse racewonder in het seizoen 2010 inzetten.

"Ik voel me zeer vereerd, maar niemand heeft contact met mij gehad. Ik moest de interesse in mij van websites en uit de kranten vernemen", zei de eerste vrouw, die een race won in de Indy Car. "Elke keer dat je in één adem wordt genoemd met de Formule 1 is dat zeer vleiend", erkende de 26-jarige Amerikaanse.

Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'De nieuwe STIG brengt bliksem bezoek aan Leeuwarden.'Wie kent hem niet de STIG de grote onbekende ex coureur uit het TV programma ‘Top Gear’. Vrijdag 13 februari werd bekend dat stuntman Ben Collins de grote onbekende was. Door het uitlekken van de identiteit van de STIG, hebben de programma makers een nieuwe onbekende top coureur aangenomen. Welke de tak van Ben Collins overneemt om zo het mysterie rond om de STIG in leven te houden en de nieuwste auto’s op volle snelheid test. De verschijning van een coureur volledig in het wit, heeft De STIG wel tot een begrip gemaakt in de auto wereld. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Europese Unie Indoor Kampioenschap 2009 Radio Controlled Stockcar Racing'In het weekend van 21 en 22 maart 2009 zullen in de Mérthal van Horst wederom de Europese Unie Indoor Kampioenschappen plaatsvinden.
Het lijkt nog ver weg maar de voorbereiding zijn achter de schermen al in volle gang.

Klik hier voor meer nieuws en informatie....

Bron: Peeldrivers (www.peeldrivers.nl)

IRL nieuws: 'Robert Doornbos gaat testen in Homestead'Robert Doornbos gaat volgende week voor het eerst op een oval testen. Dat meldt de website van de coureur.

Luyendyk
Op maandag, dinsdag en woensdag rijdt de Rotterdammer op het circuit van Homestead. Doornbos wordt bij zijn debuut in de IndyCar Series begeleid door Arie Luyendyk.

Newman/Haas/Lanigan
Het is al een aantal weken publiek geheim dat Doornbos dit jaar gaat rijden voor het team Newman/Haas/Lanigan, maar manager Lodewijk Varossieau wil de deal niet bevestigen.

F1 nieuws: 'Interesse USF1 in Danica Patrick'


Danica Patrick

Het Amerikaanse Formule 1-team, USF1, heeft zijn zinnen gezet op Danica Patrick. De renstal, die volgend jaar op de startgrid wil staan, wil met twee Amerikaanse coureurs gaan rijden. De plannen van USF1 worden op 24 februari bekendgemaakt. Lees verder...

Audi R15 TDI met technische uitleg

[image]

Voor uitleg en gegevens klik hier!
De moeite waard voor de Audi fans!

Doornbos kan zijn borst wel nat maken met deze twee dames in de IRL.

Indycar 2008 Highlights

IRL nieuws: 'Doornbos dolgelukkigINDIANAPOLIS -  Robert Doornbos stapte gisteren als een dolgelukkig man in het vliegtuig dat hem naar Europa terugbracht in de zekerheid dat hij straks weer naar de Verenigde Staten kan terugkeren als indycarcoureur bij het topteam Newman/Haas/Lanigan Racing. Hij tekende er een éénjarig contract met opties op 2010 en 2011. Zijn teamgenoten zijn de Amerikaan Graham Rahal, de zoon van oud-indycarrijder Bobby Rahal, en de Venezolaanse rijdster Milka Duno.

"Ik ben heel blij en ontzettend trots. Toen ik bij het team werd geïntroduceerd, was mijn openingszin: 'If you cannot beat them, join them'. Dat vond iedereen wel mooi. Ze waren erg enthousiast", vertelde de 27-jarige coureur die in 2007 als toen nog champcarcoureur strijd leverde met zijn nieuwe werkgever en diens coureur Sébastien Bourdais. Voorafgaand aan de twee officiële testdagen van de Indy Racing League legt 'Bobby D', zoals hij in Amerika bekendstaat, op 23 maart zijn rookie-test af op de Homestead Miami Speedway. Op april is dan de eerste race in St. Petersburg (Florida).

Lees verder...

24 uur nieuws: 'Bourdais met Peugeot naar 24 uur van Le Mans'Zo heeft Sébastien Bourdais (foto) niks, zo heeft hij alles. Nadat hij recent al werd bevestigd als tweede coureur bij Toro Rosso heeft Peugeot bekendgemaakt de Fransman in te zetten tijdens de 24 uur van Le Mans.

Bourdais finishte in 2007 al eens als tweede in de Peugeot met startnummer acht. Ter voorbereiding op de slijtageslag komt hij ook in actie tijdens de 12 uur van Sebring. De Toro Rosso-coureur vormt dan een trio met Nicolas Minassian en Pedro Lamy.

'In 2007 ben ik samen met het team van Peugeot begonnen aan dit fantastische project. In 2008 had ik niet genoeg tijd over om Le Mans erbij te doen, maar dat is nu anders en dus keer ik terug,' reageert Bourdais verheugd.

Lees verder...

IRL nieuws: ‘Robert Doornbos op weg naar VS voor medische keuring’

 Robert Doornbos is op dit moment onderweg naar de USA voor een medische en fysieke test.

Op zeer korte termijn verwacht het management van Robert bekend te maken wat Robert in 2009 gaat doen naast zijn verplichtingen voor A1 Team Nederland.

Bron: www.robertdoornbos.com

Driving Force GT te koop!De Driving Force GT is het officiële Grand Turismo 5 stuur en is gemaakt door logitech en de bedenker van Grand Turismo.
Het stuur heeft een dia meter van 33 cm en voelt daarom aan als een echt stuur.
Ook heeft dit stuurtje een instelbaren draai hoek van 900 graden, maar dit is gemakkelijk in te stellen in de drivers.

Dit stuur is maar een half jaartje gebruikt en is nog zo goed als nieuw.
Ik doe hem weg voor ongeveer 90 euro.


(officeel voor de PS3 maar werk via de g25 drivers ook op de pc)

Voor meer foto's klik op Lees verder

Lees verder...

Sim-race Imola, Wilco maakt goede kans op podiumplaats.

Position Name Team Time s1 s2 s3 Gap
1 Wilco Hendriks Aston Martin Aston Martin DBR9 1:45.861 0:26.549 0:42.522 0:36.790 00.000
2 Filip Verbert Aston Martin Aston Martin DBR9 1:46.000 0:26.444 0:42.640 0:36.916 00.139
3 Andras Kiraly Saleen Saleen S7R 1:46.045 0:26.511 0:42.942 0:36.592 00.184
4 Robin Verdegaal Saleen Saleen S7R 1:46.634 0:26.712 0:42.931 0:36.991 00.773
5 Bart Stroobants Ferrari550 Ferrari 550 Maranello 1:46.719 0:26.585 0:43.148 0:36.986 00.858

Het is een race met een lengte van een uur.
De testrace die vorige week zondag verreden is had Wilco zich op de eerste plaats gekwalificeerd en met overtuiging de race gewonnen.
Op de treaningen van afgelopen week wist niemand aan de tijd van Wilco te komen.
Dus de vooruitzichten zien er goed uit, maar als je wil winnen moet je wel eerst winnen. Knipoog

 

Klik op lees verder om de voor de hele lijst.

Lees verder...

Dit is eens iets heel anders!!!!

The Hubless Monster

Midlife crisis
Geef maar toe, jij wil dit ook.

Wielen zonder spaken zijn heersend, daarom vergeven we de man op bovenstaande afbeelding voor het rijden op een motor. Het stukje techniek is afkomstig van Amen Design, een bikershop uit Rogersville, Tennessee.

De wielen werken door het vastzetten van de niet-draaiende delen (rem, lagers, velg) aan de buitenkant van een niet-roterende binnenste ring, welke weer vastzit aan de voorvork. De voordelen zouden oa bestaan uit een lager onafgeveerd gewicht, lagere structurele druk (geen doorgezakte spaken), extra hefboomeffect voor de remmen, een meer nauwkeurige stuurinrichting, minder trillingen en een lager zwaartepunt. Dus. Filmpje! (via jalopnik.com)

Oh yeah

Lees verder...

24 uur / LMS nieuws: 'Coronel blijft aan de weg 'spijkeren''ZEEWOLDE -  Autocoureur Tom Coronel gaat een druk raceseizoen tegemoet. Nadat vorige week bekend werd dat hij met Seat voor het vijfde jaar in successie aan het WK Toerwagens (WTCC) deelneemt, is het nu ook zeker dat hij de Le Mans Series en de 24 Uren van Le Mans in zijn agenda kan bijschrijven. De 36-jarige coureur gaat voor de Nederlandse automobielfabrikant Spyker uit Zeewolde rijden met de vertrouwde C8 Laviolette GT2R.

Onderhandelingen met een teamgenoot zijn nog gaande. Er zijn vier kandidaten, onder wie bekende Spyker-namen als Peter Dumbreck en Ralf Kelleners. Wel is sinds gisteren zeker dat de 25-jarige Brit Tim Boardman zijn nieuwe teamgenoot bij RedSun in het WTCC is geworden.

Spyker Squadron zet in de LMS één auto in en voor de Franse klassieker twee wagens onder voorwaarde van acceptatie. Omdat vanaf volgend jaar een nieuw reglement voor GT1- en GT2-wagens van kracht wordt, blijft Spyker dit seizoen nog bij de C8 Laviolette GT2R. Mocht Spyker met twee wagens aan de 24 Uren mogen deelnemen, dan worden uiteraard meer rijders aangetrokken. Beide wagens vallen volledig onder de vleugels van Spyker. Het Speedyteam dat vorig jaar de tweede Spyker runde, is overgestapt naar de prototypeklassen LMP1 en LMP2.

Bron: Telesport

IRL nieuws: 'Duidelijkheidover wel of geen contract Robert Doornbos in IRL met team Newman Haas Lanigan..'Verscheidene nieuwsbladen suggereren dat Robert Doornbos al een contract heeft getekend om in 2009 te gaan racen voor Newman Haas Lanigan. Graag bevestigen wij dat de onderhandelingen met IRL teams zich in het laatste stadium bevinden. Maar zo lang er geen officieel persbericht op deze website staat, is er geen deal. We hopen dat we Bobby D’s plannen zeer snel kunnen aankondigen.
 
Als alles volgens plan gaat, zullen we Robert volgend seizoen in IRL zien vechten voor het kampioenschap. Op dit moment richt Robert zich op A1 Team Nederland. Het team van Jan Lammers is zeer dichtbij de eerste overwinning van dit seizoen. Bron: Media www.robertdoornbos.com