V8 Supercars: Helio Castroneves wederom naar SBR Racing!

Drievoudig Indycarkampioen Helio Castroneves zal tijdens de Armor Gold Coast 600 voor de tweede achtereenvolgende maal voor het team van Stone Brothers Racing uitkomen. Hij vormt samen met Tim Slade een combinatie.

Tekst Willem J. Staat
Foto SBR Racing

sladehelio_2010
Tim Slade en Helio Castroneves in 2010. Met Castroneves en Scott Dixon beschikt men bij
SBR over een Super Dream Team!

Castroneves wederom naar SBR
”Om aan de Australische Gold Coast te racen, dit behoef je mij geen tweede maal te vragen” zegt Helio Castroneves vol enthousiasme.

Helio Castroneves: “In de formuleauto’s was het natuurlijk al een fantastische plek, en het was vorig jaar een fantastische ervaring om samen met Tim Slade in de Lucky 7 Ford Falcon te rijden. Met in elke auto een internationale coureur moet het een fantastisch weekend gaan worden. Velen keren dit jaar met iets meer ervaring terug. Sinds ik vorig jaar in de V8 Supercars aan de Gold Coast racete vraagt vrijwel iedereen er naar. En ook de wedstrijd in Texas 2013 heeft de nodige interesse gewekt! Hierbij wil ik Roger Penske bedanken voor het feit dat ze mij deze kans geven. Voordat ik naar Surfer’s Paradise terugkeer zou ik graag nog een paar Indycar-overwinningen op mijn CV bijschrijven.”

SBR-coureur Tim Slade was ontzettend blij met de terugkeer van Castroneves. “Vanaf het begin was hij direct snel. Ik denk dat hij zich dit jaar in een veel betere positie bevindt nu hij over de ervaring van het circuit en de auto beschikt. Dit is natuurlijk een grote bonus. De Lucky 7 Falcon was de laatste tijd behoorlijk snel en ik denk dat Helio verrast zal zijn als hij opnieuw instapt” aldus Slade

Vorige week maakte SBR bekend dat Ganassi-coureur Scott Dixon samen met Shane van Gisbergen een combinatie vormt. Voor de wedstrijd aan de Gold Coast lijkt het SBR Team nu over een Super Dream Team te beschikken!Jacques Villeneuve gaat voor een miljoen dollar!

Deelname aan de Indycarfinale in Las Vegas met als hoofdprijs 5 miljoen dollar ziet voormalig F1 wereldkampioen Jacques Villeneuve absoluut niet zitten. Anderzijds gaat de oud F1 rijder op 7 augustus voor deelname aan de Race of Million Stockcar in Interlagos!

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

2011_villeneuve_stockcar
Met deze Chevrolet wil Jacques Villeneuve op 7 augustus a.s. graag 1 miljoen dollar
winnen. Het publiek zal niet op zijn hand zijn wordt er gewaarschuwd!

Jacques Villeneuve gaat voor een miljoen dollar
Op 7 augustus a.s. vindt op het circuit de Race of Million Stockcar in Interlagos plaats. Oud F1 kampioen Jacques Villeneuve kon de uitnodiging niet weigeren en komt met een Chevrolet op Interlagos uit.

Kampioen Giuliano Lossaco prijsde de komst van de Canadees maar gaf tegelijk een waarschuwing. “Het publiek zal zeker niet zijn hand zijn. Men ziet hem als een indringer.”

Oud Superleague Formula-coureur Tuka Roccha die recentelijk nog het vege lijf wist te redden door uit een brandende Braziliaanse Stock Car te rollen waarschuwt Villeneuve dat het niet gemakkelijk zal zijn. Tuka Rocha: “Ongeacht je CV heeft iedereen in deze auto’s een aanpassingsproces moeten doorlopen. Hij heeft de afgelopen jaren in verschillende auto’s gereden en kan zich misschien wat gemakkelijker aanpassen.” Indien Villeneuve wat meer ervaring in de Australische V8 Supercars had opgedaan, zou de overstap wat gemakkelijker zijn geweest, is Rocha overtuigd!


Een andere concurrent: “Dit betekent meer internationale bekendheid, de mensen zullen volgen wat er op Interlagos gebeurt. Het is een winnende coureur maar zijn grootste probleem is dat hij de afgelopen onregelmatig in diverse series heeft gereden. Vooral de banden kunnen voor hem een probleem gaan vormen.”

World Cup Stockcar F1 en F2 raceweekend 20 & 21 augustus Raceway Venray Iedere autospeedway fan, jong of oud, verheugt zich ieder jaar weer op het World Cup weekend op Raceway Venray. Deze multifunctionele hightech accommodatie biedt 5000 zitplaatsen aan waarvan 2150 overdekt zijn. Daarnaast zijn er vele mooie staanplaatsen, dicht bij het asfalt waar je de races kunt voelen. De grote kantine op de begane grond van de hoofdtribune is een juweeltje. Uitzicht op en top en val alle gemakken voorzien.

Zelfs een echte ‘drive in’ hoek is aanwezig waar de DJ’s voor de nodige muziek en vermaak zullen verzorgen voor en na de races. Voor de VIP’s (genodigden) is er een aparte kantine 8 meter boven het circuit (hoofdtribune). Hier worden alle genodigde, sponsors en relaties ontvangen en in de watten gelegd. Voor de kleintjes onder ons is er vermaak langs de hoofdtribune middels springkussens.

Voor een hapje en een droogje kan men op vele plaatsen langs het circuit terecht en tevens in de paddock (rennerskwartier). Keuze op en top van een broodje gezond, broodje vis, hamburgers tot de lekkere friet (patat). De ijscoman zal voor de nodige verfrissende ijsjes zorgen.
Diverse stands maken hun opwachting om alle raceliefhebbers van het nodige producten te voorzien van T-shirts, raceoveralls tot modelracewagens. Ook kun je hier je eigen race cap laten borduren met je eigen naam of logo. Er is nog zoveel te zien dat je dit beter zelf kunt beleven op 20 en 21 augustus.
Mocht dit alles niet genoeg zijn dan kun je je tevens aanmelden voor de unieke supportersreis van voor de WK Stockcar F1 2011 die verreden wordt in Northampton (UK).

Uniek in Europa, ½ mile high speed oval
Opnieuw zullen de Benelux Racing League (BRL) hun races verrijden op een ½ mile high speed oval op Raceway Venray. Tijdens de pinksterraces waren al mooie races te zien. Close high speed racing wat relateerde in diverse winnaars. Het Collé Rental & Sales BRL-V6 Racing Team zal weer alles de kast halen om weer hoog te gaan eindigen. Maar ook langs het circuit zal Collé Rental & Sales voor het nodige aandacht zorgen.

World Cup.
Wie zal er de nieuwe World Cup F1 en F2 winnaar worden van 2011. Zaterdag vindt de aftrap plaats voor de Stockcar F2 en ,klap op de vuurpijl, zondag de World Cup Stockcar F1. Dit alles zal worden aangevuld met de supersnelle National Hotrods.

Aanvang races beiden dagen om ongeveer 13:00 uur. Einde ca. 19:00 uur.

Voor meer informatie zie www.racewayvenray.com of houdt onze website in de gaten.

Wat is iRacing?