De Nissan Delta Wing

Indycar: Ryan Hunter Reay snel op Sebring tijdens “Open Test”

Andretti-Autosport-coureur Ryan Hunter Reay sloot de eerste dag op Sebring af met een tijd van 52.5826 sec. Ook de tweede tijd was voor een Chevrolet-aangedreven Dallara weggelegd. Helio Castroneves liet met 52.7092 secs. de tweede tijd noteren gevolgd door de Fransman Simon Pagenaud met een Dallara Honda.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar

2012_hunter_reay_sebring
Andretti Autosport-coureur Ryan Hunter Reay liet tijdens de eerste testdag op Sebring
de snelste tijd registreren.

Ryan Hunter Reay snel op Sebring tijdens test op Sebring
Ryan Hunter Reay sloot voor het team van Andretti Autosport de eerste testdag op Sebring als snelste af. Ryan Hunter Reay: “Ik denk dat we allemaal blij zijn dat we met fraai beschilderde bolides het seizoen kunnen beginnen. Iedereen verricht de nodige aanpassingen aan de auto’s. Deze auto is erg prettig. Zeker met de “carbon-remmen” De auto is gewoon lichter en daar komt de power van de Chevy twin-turbo bij. Daardoor denk je dat je altijd twee of drie seconden sneller bent. Maar als dat ding gaat, dan word je in je stoeltje gedrukt. Ik denk dat de rondetijden op St. Petersburg sneller zullen zijn.”

Helio Castroneves: “Alhoewel we niet op Sebring racen is het belangrijk dat Team Penske begrijpt wat de auto doet en wat er veranderd moet worden. Hier op Sebring hebben we bijv. het meest aan de set-up voor stratencircuits gewerkt, omdat er hier een verscheidenheid aan hobbeltjes op het asfalt ligt. Het enige dat ontbreekt is de pitingang zoals dat op een stratencircuit het geval is. Vanuit het verleden herinner ik mij dat deze baan altijd een goede indicatie voor de stratencircuits gegeven heeft. En daar gaan we hier voor! Ik weet niet wat de andere teams doen. Wij concentreren ons gewoon op ons werk en kijken absoluut niet naar de tijden.”

2012_simon_pagenaud
De Fransman Simon Pagenaud in actie met de Sam Schmidt Motorsports/Hamilton
Racing Dallara Honda

Simon Pagenaud: “Voor ons was het een goede dag. Voor St. Petersburg hebben we wat veranderingen aangebracht. Zeker omdat je daar net zoals hier over low-grip beschikt. Wij hebben enkele belangrijke stappen voorwaarts gemaakt. De Honda-motor voelt werkelijk goed aan. Elke keer als ik de baan op ga voel ik verbetering. Het Schmidt Hamilton Team doet het uitstekend. En daarom heb ik er steeds meer vertrouwen in. Ik zie vele bekende gezichten en daardoor voel ik me al helemaal thuis.We zitten er gewoon bij, nu is het nog een kwestie van “Fine-tuning”

In totaal kwamen er de eerste testdag op Sebring 10 auto’s op de baan, die probleemloos 674 ronden zonder problemen aflegden.

2012_dallara_honda_hinchcliffe
De nieuwe generatie Indycar van bovenaf gezien. Dit is de Canadees James Hinchcliffe