Patric van Eck met zijn BRL-V6

De korte oval van Raceway Venray wordt deze winter ingekort.

NIEUWS


Venray, 11-11-2011

De organisatie van Raceway Venray heeft besloten om de korte oval in te korten. Dat houdt in dat er een vaste muur komt tussen de lange en korte oval op het rechte stuk. Het rechte stuk bij start en finish wordt naar binnen gelegd waardoor de oval smaller wordt.

Binnenkort wordt het beton hiervoor gestort en aan de binnenkant van deze muur komt een stalen plaat. Ook worden de bochten 3 en 4 naar binnen gelegd zodat een veilige zone ontstaat en de baan in lengte dus ook korter wordt. Na deze werkzaamheden zal er met een aantal auto's worden getest en pas daarna wordt besloten of de baan nog meer veranderd moet worden of zo blijft.

Voor komend seizoen hoopt Raceway Venray meer competitieve wedstrijden te kunnen organiseren met meer rijders

Crash Dan Wheldon, hier hoef geen tekst bij.

De autosportwereld is in diepe rouw na het ...

De autosportwereld is in diepe rouw na het ...

De autosportwereld is in diepe rouw na het ...

De autosportwereld is in diepe rouw na het ...

Lees verder...

Reliant Robin Figure of 8 + Caravan Racing - Mendips Raceway

Zo zou het op Raceway Venray moeten klinken!!!!!

Crash BRL finale race Raceway Venray.

Voor foto,s klik op deze link http://wilco-photography.com/2011/09/25/heavy-crash-benelux-racing-league-brl-v6-raceway-venray/

Foto's autospeedway Posterholt 09-11-2011

Klik op onderstaande link.

http://wilco-photography.com/2011/09/13/jaba-circuit-posterholt-11-9-2011/

Karting:Nederlands feestje in Genk, Joey Hanssen Wereldkampioen!

Joey Hanssen heeft het geflikt! Na winst in de pre-final wist de Lenzo-Luxor rijder ook de belangrijke WK karting finale op zijn naam te schrijven.
Hanssen was oppermachtig en reed van start tot finish aan de leiding. Yard Pex maakte het feest compleet, hij behaalde een knappe tweede positie achter Hanssen waardoor Nederland met een 1-2tje huiswaarts keert.

Ook in de KF1 klasse was Nederlands succes. Na een moeilijk verlopen weekend voor Nyck de Vries was het nu wel raak. De Vries won na een zeer spannende wedstrijd, waar het continu stuivertje wisselen was met Albon.

 

Volg de verrichtingen van Joey Hanssen op het wereldkampioenschap via de live timing!

Het gaat los op het internationale circuit te Genk vanaf vandaag. Wereldtoppers reisden af naar het plaatse in Belgisch-Limburg om te strijden voor de prestigieuze titels. Vanaf vandaag zijn de verrichtingen te volgen via de live timing (ook beschikbaar via je smart phone). Een overzicht van de deelnemers uit de lage landen;

Live timinig
Tijdschema

Deelnemers uit de lage landen.

KF1

Uitkomend voor Nederland,

Nyck de Vries
Davey Koch
Lukas Machunskas

Uitkomend voor België

Dylan Lahaye
Sébastien Bailly
Guillaume de Ridder

KZ2

Uitkomend voor Nederland,

Ryan van der Burgt
Joey Hanssen
Ricardo Romkema
Symen Wiggers
Rob Olierook
Giovanna Boontjes
Dylan Davies
Barry de Boorder
Indy Dontje
Milan Dontje
Mark Geerts
Roy Geerts
Christian Hostert
Mellie Bazouz
Rico van den Eijnden
Nigel van der Slik
Frank van der Windt
Chantal van Haandel
Sven van Koutrik
Kevin Verhoeven
Rob Verkuijlen

Uitkomend voor België,

Adrien Bruccoleri
Kenny Charles
Thierry Delre
Nicky Moris

KZ1

Uitkomend voor Nederland,

Bas Lammers
Beitske Visser
Robert Dirks
Verdi Geurts
Arjan Kievitsbosch
Kevin Leijtens
Jorrit Pex
Sinan van der Raad

Uitkomend voor België,

Jonathan Thonon
Rick Dreezen
Yannick de Brabander

Foto's Worldcup F1-F2 Venray.

_MG_8869

Klik op de foto om naar het album te gaan.

Foto's van de golden helmet Hotrod en F2 autospeedway Posterholt.

Kijk op http://www.wilco-photography.com/

Aanstaande zaterdag en zondag Speedweekend posterholt!

Houden die eikels nou nooit op!!!!!!!!!!!!!!!!

Weer rechtszaak circuit De Peel

Weer rechtszaak circuit De Peel

De rechter zal zich opnieuw moeten buigen over de vraag of er races mogen plaatsvinden op circuit De Peel bij Ysselsteyn. De stichtingen Milieufederatie Limburg en Natuur & Rust Venray-Deurne hebben een spoedprocedure aangespannen om te voorkomen dat er op 20 en 21 augustus wedstrijden zijn.

Volgens de stichtingen veroorzaken de races te veel overlast voor mens, natuur en omgeving.

Twee maanden geleden ving Natuur & Rust nog bot tijdens een spoedprocedure tegen de Pinksterraces. De rechter liet die races echter enkel doorgaan, omdat het te laat was om ze te annuleren.

World Cup Stockcar F1 en F2 raceweekend 20 & 21 augustus Raceway Venray Iedere autospeedway fan, jong of oud, verheugt zich ieder jaar weer op het World Cup weekend op Raceway Venray. Deze multifunctionele hightech accommodatie biedt 5000 zitplaatsen aan waarvan 2150 overdekt zijn. Daarnaast zijn er vele mooie staanplaatsen, dicht bij het asfalt waar je de races kunt voelen. De grote kantine op de begane grond van de hoofdtribune is een juweeltje. Uitzicht op en top en val alle gemakken voorzien.

Zelfs een echte ‘drive in’ hoek is aanwezig waar de DJ’s voor de nodige muziek en vermaak zullen verzorgen voor en na de races. Voor de VIP’s (genodigden) is er een aparte kantine 8 meter boven het circuit (hoofdtribune). Hier worden alle genodigde, sponsors en relaties ontvangen en in de watten gelegd. Voor de kleintjes onder ons is er vermaak langs de hoofdtribune middels springkussens.

Voor een hapje en een droogje kan men op vele plaatsen langs het circuit terecht en tevens in de paddock (rennerskwartier). Keuze op en top van een broodje gezond, broodje vis, hamburgers tot de lekkere friet (patat). De ijscoman zal voor de nodige verfrissende ijsjes zorgen.
Diverse stands maken hun opwachting om alle raceliefhebbers van het nodige producten te voorzien van T-shirts, raceoveralls tot modelracewagens. Ook kun je hier je eigen race cap laten borduren met je eigen naam of logo. Er is nog zoveel te zien dat je dit beter zelf kunt beleven op 20 en 21 augustus.
Mocht dit alles niet genoeg zijn dan kun je je tevens aanmelden voor de unieke supportersreis van voor de WK Stockcar F1 2011 die verreden wordt in Northampton (UK).

Uniek in Europa, ½ mile high speed oval
Opnieuw zullen de Benelux Racing League (BRL) hun races verrijden op een ½ mile high speed oval op Raceway Venray. Tijdens de pinksterraces waren al mooie races te zien. Close high speed racing wat relateerde in diverse winnaars. Het Collé Rental & Sales BRL-V6 Racing Team zal weer alles de kast halen om weer hoog te gaan eindigen. Maar ook langs het circuit zal Collé Rental & Sales voor het nodige aandacht zorgen.

World Cup.
Wie zal er de nieuwe World Cup F1 en F2 winnaar worden van 2011. Zaterdag vindt de aftrap plaats voor de Stockcar F2 en ,klap op de vuurpijl, zondag de World Cup Stockcar F1. Dit alles zal worden aangevuld met de supersnelle National Hotrods.

Aanvang races beiden dagen om ongeveer 13:00 uur. Einde ca. 19:00 uur.

Voor meer informatie zie www.racewayvenray.com of houdt onze website in de gaten.

Raceway Venray 12-6-2011

Firestone Indy Light, Jorge Goncalvez crash.

Crash Dannt ver Elst 2011

Eerste racedag PAC Posterholt

 _MG_9002

Hier staan foto's van de zonige eerste racedag in Posterholt.

Klik op deze link www.wilco-photography.com

 

Stockcar racing in Engeland, de Smith's vs de wainman's

Camso v8 testen circuit venray

Het racecircuit blijft op de huidige plek aan de Bakelsedijk

    
Nieuws uit Venray
         

Bakelsedijk blijft locatie racecircuit
Venray - publicatiedatum: 25-11-2010

Het racecircuit blijft op de huidige plek aan de Bakelsedijk in Ysselsteyn. Er waren in Noord-Limburg zes locaties in beeld. De vijf andere zijn allemaal afgevallen omdat de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo geen circuit willen binnen hun grenzen. Dat meldde wethouder Patrick van der Broeck (CDA) dinsdagavond in de commissie Stedelijke Ontwikkeling.          

 

Harry Maessen, eigenaar van het racecircuit, wilde woensdagochtend nog niet op het voor hem goede nieuws reageren. “Jullie lopen voor de muziek uit. Het is nog niet definitief. Want het college neemt pas dinsdag een besluit. Daar wil ik eerst op wachten.” Van der Broeck vertelde dat er nu een einde komt aan de samenwerking tussen gemeente, provincie, Harry Maessen en Milieufederatie. Deze vier partijen trekken sinds september 2009 samen op om de beste locatie in Noord-Limburg te vinden. “Nu er duidelijkheid is, kunnen we er een punt achter zetten. Het is nu aangetoond dat de Bakelsedijk de meest geschikte locatie is”, aldus de wethouder.

In juli 2009 wees Raad van State het bestemmingsplan en de milieuvergunning voor het nieuwe circuit af. Met de reden dat er geen goed locatieonderzoek heeft plaatsgevonden. Het circuit heeft een regionale functie en de gemeente Venray heeft verzuimd in de hele regio Noord-Limburg rond te kijken. Alleen de bouwvergunning, die inmiddels onherroepelijk is, bleef overeind. De vier betrokken partijen sloegen de handen ineen en schakelden Royal Haskoning in voor een uitgebreid onderzoek. Het bureau kwam afgelopen zomer met vier geschikte locaties: twee in Horst aan de Maas (Evertsoord en Trade Port West), Trade Port Noord in Venlo en de Bakelsedijk in Ysselsteyn. De Milieufederatie protesteerde en vond dat het onderzoek niet goed was uitgevoerd. Er zou te weinig rekening gehouden zijn met de impact op de natuur en het buitengebied. Het onderzoek werd daarom voorgelegd aan de onafhankelijke mer-commissie in Utrecht, die vooral keek naar de milieueffecten. Deze commissie kwam begin november met haar advies, waarin het de Milieufederatie deels gelijk gaf. Er werden nog twee andere locaties aan het lijstje toegevoegd: Hoogheide in Horst en de Heldensebossen in Helden. De mer-commissie stelde dat er een juiste methodiek is gebruikt bij de selectie van de eerste vier locaties. Alleen één geluidcriterium was niet goed gehanteerd, waardoor de locaties Hoogheide en Heldensebossen ten onrechte afvielen. De commissie adviseerde daarom om de genoemde zes potentiële locaties met elkaar te vergelijken, waarbij er extra aandacht moest zijn voor verstoring van vogels door geluidsoverlast.

Tot een echte afweging van de zes locaties is het echter niet gekomen. “Want er moet eerst draagvlak zijn bij de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo”, verklaarde Van der Broeck. “Deze drie gemeenten zien een circuit op hun grondgebied echter niet zitten. Dan is het helder dat het alleen aan de Bakelsedijk kan komen.” Het oude racecircuit aan de overzijde van de Bakelsedijk werd in 2007 op last van de rechter gesloten. Het nieuwe circuit is vrijwel helemaal klaar. Met ontheffingen zijn er al enkele keren autoraces gehouden. De laatste keer was het WK stockcarraces op 14 en 15 augustus. Als er geen kink in de kabel komt, dan kan er in 2011 weer zonder belemmering worden geracet. Dat is goed nieuws voor de raceliefhebbers die hier vier jaar lang op hebben moeten machten. Voorwaarde is wel dat er een geldig bestemmingsplan en een geldige milieuvergunning komen. Belanghebbenden kunnen voor vertraging zorgen door opnieuw bezwaar aan te tekenen.

   

Raceway Venray:World Cup stockcar F1/ Hot rod fotos online! wilco-photography.com
Klik op de onderstaande link voor meer fotos:
http://wilco-photography.com/photography/

Zaterdag 14 en Zondag 15 Aug. World Cup races, Raceway Venray

Persbericht: 31-07-2010Stockcar F2 Wereldkampioen Micky Brennan zet aanval in voor de dubbel!

Schot, Gordon Moodie gaat voor nummer vier!
Engelse Stockcar F1 top op jacht, met o.a. Frankie en Daniel Wainman, Tom Harris en Daniel Johnson

In het weekend van 14 en 15 augustus zal het spektakel op Raceway Venray weer losbarsten. Hét raceweekend van Nederland, dat menig autospeedway fan rood gemarkeerd op zijn kalender heeft staan! De inzet is hoog, de World Cup voor de Stockcar Formule 1 en 2 klasse staat namelijk op het programma.

Naast de vele Nederlandse coureurs, maakt ook dit jaar een heuse Engelse vloot de overtocht, om een gooi te doen naar deze hoogst haalbare titel op het Europese vasteland. Coureurs uit binnen en buitenland melden zich massaal aan!Naast de stockcars zullen ook, de overige drie vaste race klassen acte de precense geven. Bij de Hotrods zagen we tijdens het vorige World Cup weekend, felle gevechten een lust voor het oog! De Formule Toyota klasse voelde zich al direct thuis op het nieuwe circuit aan de Bakelsedijk. Verder maken de altijd spektaculaire Saloon Stockcars het programma compleet.De Stockcar Formule 2 klasse bijt het spits af op zaterdag. 
Zal het de Nederlandse toppers lukken,om de Schotse drievoudig World Cup kampioen Gordon Moodie van zijn troon te stoten?
Willie Peeters de routenier in deze klasse kent een wisselvallig seizoen, maar weet desondanks manches te winnen. Concurrent Roy Hendriks (Maasbree), weet zich het hele jaar al in de top te nestellen, zal het zijn jaar worden? Het aantal kanshebbers is enorm, met Henk Peeters nummer drie tijdens de vorige editie in de voorste gelederen is de strijd tijdens deze extra lange race nog zeker niet beslist. Met ‘Super star’ Andrew Palmer, veteraan Chris Roots en Wereldkampioen Micky Brennan weet Moodie zich in elk geval in goed gezelschap. Op zaterdag zullen nog eerst vier manches verreden worden voor dat het hoofdmenu geserveerd wordt, wie mag na deze titanenstrijd een jaar lang het goud dragen?Op die zaterdag gaan ook de heren in de Stockcar Formule 1 klasse voor hun laatste punten. Het geringe onderlinge puntverschil, zal van deze zaterdag een echte kraker maken. 

Zondag 15 augustus, World Cup Stockcar F1 
Zodra de F1 klasse zondag ten tonele verschijnt, zal een zinderende spanning bezit nemen van het circuit. Tijdens de voorafgaande heats, kan het publiek al getuige zijn van de laatste koortsachtige wijzigingen aan de bolides. Ron Kroonder moet zijn cup verdedigen. Deze veelvoudig kampioen kent het klappen van de zweep dan ook als geen ander. Toch zal Kroonder moeten opletten voor de onder Nederlandse vlag rijdende Engelsman Gary Castell. De in bloedvorm verkerende Brit, verzameld de laatste maanden hoofdprijzen aan de lopendeband. De stockcar F1 klasse wordt vertegenwoordigd door een groot aantal Limburgers zoals; Theo van Lier en Jack Coenen(Baarlo), Joep Hendriks(Maasbree) Paul Hermkens(Sevenum), Keith Murdoch(Heythuysen), Danny van Elmpt (Vlodrop) en nog enkelen meer, zullen deze heren voor een stunt kunnen zorgen en de Cup in het Limburgse kunnen houden?Het Engelse kamp kent alleen maar toppers: Frankie en Daniël Wainman, Tom Harris (nr. 3 in het BriSCA Kamp.) Daniël Johnson (ex Europeeskamp.), Chris Bonner, Ian Veneables en Chris Ford (ex Hot Stock Wereld Kamp.). De gehele zaterdag kunnen deze heren hun stockcar in topconditie brengen, het beloofd zondag een ‘ones in a lifetime’ ervaring te gaan worden.De races beginnen beide dagen om 12:00 uur. Op zaterdag zal de World Cup voor F2’s worden verreden, en op zondag komen de F1’s op de baan voor hun World Cup.
Kamperen is mogelijk, en tijdens de wedstrijddagen is ook ruimschoots aan de kleineren onder ons gedacht. Achter de kantine staan diverse luchtkussens en overige attracties opgesteld. Hiervan kan naar hartenlust gebruik worden gemaakt. Verder is er gratis toegang tot de onoverdekte tribune. Op de 2500 plaatsen tellende overdekte tribune voorzien van een rolstoelvriendelijke ramp, kunt u tegen een kleine vergoeding gebruik maken. Overigens is een zeer groot deel van het terrein verhard zodat de mindervalide medemens geen problemen zal ondervinden.

Voor alle informatie: www.racewayvenray.com

Bron: Media Raceway Venray / Foto's Raceway Venray & Raceflash.nl (Marcel & Eric Bol)

Stockcar F2 nieuws: 'Gronico Hcd F2 super cup'Zoals iedereen misschien wel heeft vernomen zijn we druk bezig om een nieuwe cup op te zetten voor de Stockcar F2 klasse. We hebben de F2 gekozen, omdat er in deze klasse geen cup was waar in meerder wedstrijden moet worden gestreden voor punten. Na wat om ons heen te hebben gevraagd onder de rijders was er behoefte aan een goede cup, een cup waar wat te verdienen valt. Hiermee trek je rijders uit het hele land en misschien ook buitenlandse rijders. Om dat voor elkaar te krijgen zijn we op zoek gegaan naar sponsoren, we hebben al vele enthousiaste aanmeldingen. Om deze F2 cup te doen slagen zijn we nog dringend op zoek naar meer sponsoren.

We hebben de ASE en de FAC bereid gevonden om dit jaar hun banen beschikbaar te stellen tijdens de geplande races in 2010. Twee races op Emmen en twee races op Blauwhuis, in de toekomst zou dit naar meerdere banen uitgebreid kunnen worden. Per wedstrijd zijn er 3 dagprijzen los van de wedstrijden van de vereniging die dag, het zijn dus extra prijzen. Na die 4 wedstrijden krijgen we de grote finale met extra grote geld prijzen en mooie bekers.

Wat betreft de naam hebben we gekozen om onze de naam van onze grootste sponsor erin te vermelden, Gronico Hcd, Gronico Hcd F2 supercup. Natuurlijk waarderen we iedere sponsor, elke bijdrage is geweldig om de cup te kunnen realiseren. We willen aan alle sponsoren aandacht geven, door de namen te vermelden en om te roepen tijdens wedstrijden. Hoe meer geld hoe groter de prijzen.

We verrijden dus vier wedstrijden, er wordt gereden om punten, de rijders met de meeste wedstrijden en punten hebben voorrang om in de grote finale te komen.
Er mogen 25 rijders meerijden in de grote finale. Er wordt gereden onder het Brisca reglement.

De datums zijn al bekend:
30 April  Blauwhuis   Fac
08 Mei    Emmen      Ase
13 Mei    Blauwhuis   Fac
05 Juni    Emmen     Ase
20 juni    Blauwhuis Grote Finale

Wij hopen natuurlijk op een grote opkomst zodat deze cup een succes wordt en voor herhaling vatbaar is in de toekomst.

Sponsoren kunnen zich aanmelden bij: yme.69@hotmail.com
Ook voor meer informatie kun je terecht bij Yme Mollema.
Yme 06-52471271

Race Rock nieuws: '7 Hot Rods in actie op Autosport Gala'Met maar liefst zeven wagen tegelijk komen de Hot Rod coureurs in actie in Leeuwarden op het aller eerste autosportgala Race Rock. De coureurs die voornamelijk in Limburg rijden op Posterholt en Venray  en ook bijna allemaal uit zuid Nederland afkomstig zijn zullen de lange reis naar Leeuwarden maken om daar de autospeedway fans te vermaken.Maar liefst drie keer per show komen deze coureurs in actie. Erik Roeffen en Huub Litjens hebben al een voorproefje gehad in Leeuwarden deze heren kwamen begin dit jaar op de auto en motorsportbeurs Racing EXPO Leeuwarden ook al in actie. En op de vraag om weer mee te doen aan dit nieuwe evenement hoefden de coureurs niet lang na te denken.Ook Karel Neleman was al eens in Leeuwarden maar toen stond zijn race mini te pronken op de stand van ASF racing productions, dit maal zal Karel ook in actie komen net als Barry Maessen. Bekent van de Hot Rods maar bij het grote autosport publiek ook van de BRL V8 series. Van uit ons buurland Duitsland komen Dieter Bader, Rudiger Pawlazyck en Uwe Mudelein naar Leeuwarden toe.Gezamenlijk zullen de Hot Rod coureurs een mooie show weg geven om het publiek vol op kennis te laten maken met de wereld die autospeedway heet.

Deelnemers:
Erik Roeffen            Grubbenvorst                 NL
Huub Litjens            Helden                           NL
Barry Maessen         ysselsteyn                      NL     
Dieter Bader            Bottrop                           D       
Rudiger Pawlazyck                                        D      
Uwe Müdelein         Bochum                         D      
Karel Neleman        Nieuwerkerk a/d IJssel   NL

Bron: Media www.racing-expo.nl

Stockcar F1 nieuws: 'Werkgroep stockcar F1 - Uitslag vragenlijst stockcar F1 rijders'

Al weer een tijdje geleden zijn jullie op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen van de werkgroep die zich bezig houdt met een mogelijk nieuw technisch reglement voor de stockcar F1 klasse in Nederland. Het belangrijkste doel van één technisch reglement is de uitwisseling van de stockcar F1 rijders tussen de verschillende banen makkelijker te maken. De werkgroepleden zijn van mening dat de verschillen te overzien zijn. Wij denken dat het mogelijk moet zijn om alle reglementen samen te laten smelten in één nieuw technisch reglement.Toen hebben we aangekondigd dat onder stockcar F1 rijdend Nederland een enquête zou worden gehouden om te polsen hoe de stockcar F1 rijders staan tegenover een nieuw technisch reglement. In deze enquete hebben we de belangrijkste verschillen benoemd en aan de rijders gevraagd hoe zij staan tegenover een bepaalde stelling aangaande: schokbrekers, banden, AV-gas etc.

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Einduitslag NHRRG Cup 2009'1ste      John v/d Bosch            2010

 

2de      Patric van Eck              1971

 

3de      Uwe Mündelein             1966

 

4de      Marc Stegmeier            1808

 

5de      Rüdiger Pawlaczyk       1558

 

6de      Laurens v/d Velde         1524

 

7de      Barry Maessen             1337

 

8ste      Holger Ahlf                  1274

 

9de      Dieter Bader                 1220

 

10de     Thorsten Klaka            1153

 

11de     Peter v/d Bosch           1075

 

12de     Lars Dreschel               981

 

13de     Karel Neleman              966

 

14de     Huub Litjens                 921

 

15de     Perter Baer                   824

 

16de     Jüppi Willemsen           516

 

17de     Rene Heijnen                459

 

18de     Jan van Eck                  456

 

19de     Erik Roeffen                 314

 

20ste    Toon de Kleijn              314

 

21ste    Heinz Klaka                  308

Stockcar F1 nieuws: 'Gouden Helm trophy speedweekend Coventry 9 oktober 2009'Afgelopen weekend vond er in het Engelse Coventry het 2e Gouden Helm trophy speedweekend plaats.
In mei had Ron Kroonder in Emmen al de eerste editie van het speedweekend gewonnen en moest afgelopen weekend zijn bokaal verdedigen. Ondanks dat de Nederlanders better zijn gaan speedwayen dankzij de baan van Emmen kwamen ze nog snelheid te kort om in Engeland mee te strijden voor de grote prijzen.

 Lees verder...

Videobeelden World Cup weekend Raceway Venray 2009

Raceway Venray: ´World Cup Stockcar F1 2009 Ron Kroonder´Ron Kroonder uit Assendelft is de nieuwe World Cup winnaar Stockcar F1 2009.

Uitslag World Cup Stockcar F1 Raceway Venray 27-09-2009
1. Ron Kroonder NL217
2. Dave Schaap NL007
3. Dranky Wainman Jr. GBN515

Uitslag Stockcar F1 World Cup 2009, klik hier....
Alle uitslagen van de verreden klasses, klik hier...
Meer foto's en nieuws volgen nog.....

Gordon Moodie pakt World Cup Stockcar F2 titel 2009 op Raceway VenrayUitslag World Cup Stockcar F2 zaterdag 26 september 2009 raceway Venray:

1. Gordon Moodie (GB7)
2. Henk Peters (NL25)
3. Danny Smidt (NL48)

Complete uitslag World Cup Stockcar F2, klik hier....
Uitslagen van alle vereden manches, klik hier....

  

NASCAR: Veteraan Mark Martin verslaat Montoya op Loudon

De eerste wedstrijd voor de Chase naar de Cup eindigde in een confrontatie tussen veteraan Mark Martin en Juan Pablo Montoya, die in de eindsprint naar de finish toch het onderspit moest delven.


montoya_hamlin_loudon
Montoya was een dominante factor maar Denny Hamlin werd tweede.

Montoya delft in eindfase het onderspit
In de eindfase van de Sylvania 300 moest Juan Pablo het afleggen tegen de ervaring van Mark Martin Na de laatste re-start raceten Mark Martin en Juan Pablo Montoya naast elkaar, totdat de veteraan in “Turn 1 “ wat afstand kon nemen. Wat Martin precies deed was niet duidelijk maar Montoya verloor iets aan snelheid. Montoya moest zelfs zijn tweede plek aan Denny Hamlin prijsgeven maar behield zijn respect voor de veteraan. Montoya: “Ik zou hetzelfde gedaan hebben maar dit kun je alleen maar doen bij iemand die je 100% vertrouwt en niet elimineert. Ik denk dat het bij iemand anders die iets aggressiever was geweest anders was afgelopen. Je moet ervan leren, want hier heb ik nog niet genoeg voor de zege gevochten.”

Toen A.J. Allmendinger’s Dodge tijdens de witte vlag(allerlaatste ronde spinde was de race direct over. Mark Martin: “Ik denk niet dat ik stopte. Misschien had Montoya de indruk dat ik dit deed, maar ik wilde gewoon niet die kant uitgaan en van de baan geraken. Dat zou wel erg stom zijn.” Het incident leidde er toe dat Montoya direct van zijn gas afging waardoor Mark Martin behoorlijk wat afstand kon nemen. In een chaotisch laatste moment wisten de drie koplopers de gestrande bolide van Allmendinger nog handig te omzeilen. Een moment waarvan Denny Hamlin profiteerde door de tweede plek te pakken. Van de 300 ronden tellende wedstrijd reed Montoya er ruim 104 op kop.
Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Overdekte zitplaatsen, grote kantine, Raceway Venray is er bijna klaar voor!'De bouwvakkers werken bijna dag en nacht om Raceway Venray gereed te krijgen voor de World Cup races op Raceway Venray, die op 26 en 27 september 2009 op het circuit plaatsvinden.

Maar, het harde werken levert wel iets op: er worden overdekte tribunes gebouwd voor meer dan 1.000 gasten en ook de nieuwe kantine kan meer dan 1.000 gasten tegelijkertijd ontvangen, uiteraard ook overdekt.Daarnaast wordt er op de tweede verdieping een VIP-ruimte gecreëerd voor sponsoren en genodigde gasten.

Op de buitenring wordt een tijdelijke tribune gebouwd waarop u kunt zitten met uw eigen stoel, deze kunt u dus meenemen. Vanuit deze tijdelijke tribune kunt u over de staanplaatsen heen kijken: zo kunt u alles optimaal zien.

Kortom: goed of slecht weer, wij werken hard aan mooie, droge faciliteiten!

Bron: Media www.racewayvenray.com

Stockcar F1 nieuws: 'Andy Smith takes 2009 World Championship'Race results: 391, 515, 2, 21, 55, 97, 33, 249, 288, H29, 259

20060823-wc-9.jpg image by mbol

Stockcar f1 nieuws: 'Zaterdag 26 en zondag 27 september - World Cup wedstrijden Stockcar Formule 1 & 2 - Raceway Venray'Raceway Venray plaatst de World Cup stockcar Formule 1 en 2 alsnog op de kalender. Wat niemand had verwacht, komt meestal als een verrassing, zo ook het alsnog verrijden van het meest in het oog springende raceweekend van Nederland.
Een weekend waarin race minnend Nederland de vijf vertrouwde raceklassen van Raceway Venray weer mag begroeten, op het nieuwe circuit. Er wordt nog druk gewerkt aan de totale realisatie van het nieuwe multifunctionele centrum voor onder andere auto- en motorsport en tal van andere activiteiten en evenementen zoals buggyrijden, wielerrondes, slipcursussen etc. Maar dit weekend zijn wij als organisatie verheugd u te mogen begroeten voor 33 manches autospeedway genot.Op zaterdag zullen de stockcar formule 2 coureurs hun World Cup verrijden, met enkele absolute toppers uit Engeland. “Defending Champion” Gordon Moodie weet zich gesteund door Chris Roots, Ian Thompson en Andrew Palmer. Wie van de Nederlandse brigade weet de suprematie van Moodie te breken? Willie Peeters, Roy Hendriks en Geert Jan Keijzer waren tijdens de opendag in april al snel, maar ook de jonge garde waaronder Danny van Wammelen, Christian Weyenberg en Danny Wagtmans maken aanspraak op een topklassering. In de drie voorafgaande heats kunnen punten worden gescoord voor de World Cup opstelling, die dan laat in de middag zal worden verreden.

Lees verder...

StockCar F1 nieuws: ‘World Cup Stockcar F1 Proflex Cup nieuws’De zaterdagmiddag krijgt in de vorm van de Proflex Cup een spectaculaire afsluiter. De Stockcar Formule 1 coureurs zullen een dag voor hun World Cup de kaarten op tafel moeten leggen, om er voor te zorgen dat deze sponsor Cup mee naar huis gaat.Waarom een Proflex Cup? Proflex is sinds enkele jaren bij het grootste deel van alle Stock Car F1 asfalt rijders dé leverancier van schokdempers en veren. Dankzij hun jaren lange ervaring in het race, rally en cross segment wisten zij in korte tijd veel Stock Car F1 coureurs te overtuigen van de kwaliteit van de Proflex technologie.
Proflex maakt schokbrekers op wens van de coureur en dit niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld.
Een 20 ronden tellende finale zal gaan uitmaken wie deze titel in de wacht sleept. Een finale met een dubbele lading. Tijdens deze race zijn fraaie bekers te verdienen waaronder een zeer mooie wisselbeker.De coureurs wacht een sensationele wedstrijd die de World Cup zaterdag nog lang tot gespreksstof zal laten zijn. Wordt het een topper die deze titel pakt of, laat de grote brigade “yellow & blue tops” geen gaatje vallen en beklinken zij deze deal. Eén ding is zeker, deze afsluiter zal de toon zetten voor de World Cup die op zondag zal worden verreden!

Bron: Media Raceway Venray

Dit kwam ik tegen op een forum over Toine Wuts.

Beste heer Wuts,

Toine_wuts

Ik zit met een probleem en hoop dat u mij kunt helpen!

Wat is het geval? Ik was afgelopen zondag in mijn mooie groene tuin aan het werken waar veel bomen etc. in staan. Mijn tuin ligt volledig om mijn huis heen en de afrastering is een mooie, wederom groene haag. Ziet er echt erg mooi uit en is goed voor het milieu. Dat zult u ongetwijfeld met mij eens zijn. Bij het werken in mijn tuin schrok ik mij echter kapot: mijn electrische heggeschaar blijkt 95decibel geluid te produceren en mijn benzine grasmaaier maakt zelf 96decibel geluid (er zitten plaatjes op waar deze waarden op vermeld staan, dus bewijs is aanwezig). Een stockcar maakt tegenwoordig, na grote investeringen door de teams, minder geluid dan voornoemde apparaten en toch bent u daar nog steeds tegen. Wanneer gaat u nu in tegen de tuingereedschappen welke zoveel herrie maken? Dat zou ik graag willen weten want als ik ook deze niet meer mag gebruiken dan kan ik mijn tuin tijdig gaan asfalteren zodat deze onderhoudsvriendelijk is.
Ik was overigens de enige die geschrokken was van de door mijn apparaten veroorzaakte herrie, want de vogeltjes bleven komen (en de duiven scheiten nog steeds mijn auto onder), mijn vissen hebben al dit geweld ook overleeft, de marter vind het nog altijd lekker warm onder mijn motorkap en zelfs de eenkhoorntjes waren er zondag weer. Dus ik kan me ook niet voorstellen dat de dieren in De Peel last hebben van het circuit, waar bovendien nog eens meters hoge geluidsschermen omheen komen! Als de diertjes er last van hadden dan waren ze inmiddels wel al uit De Peel vertrokken lijkt me. Het lier van de zweefvliegtuigen maakt zelfs nog meer lawaai dan stockcars en dan nog maar te zwijgen van het militaire vliegveld dat er al jaren ligt. Ow sorry, dat is van de overheid dus mag ten alle tijden, de overheid is immers één van jullie sponsoren. Zelf woon ik trouwens in Brunssum waar iedere dag weer vele malen de Awacs over komt vliegen. Ik kan u zeggen, dat geluid komt nog ver boven mijn grasmaaier uit. En mag dat dan wel?? Ow alweer moet ik mijn excuses aanbieden, dat is ook overheid dus mag ook. In ieder geval wil ik mijn buren, de tennisbaan, veel succes toe wensen in de toekomst want tennis veroorzaakt meer overlast dan Circuit De Peel. Waarom? Omdat de tennisbaan midden in een woonwijk ligt waardoor naast parkeerproblemen ook geluidsoverlast ontstaat (tennissen is absoluut niet geruisloos en de tennissers zelf ook niet) en slecht voor het milieu, er staan immers gigantische lampen rondom de banen zodat (7 dagen per week) tot 23:00 gespeeld kan worden. Lijkt me ook heel wat energie te kosten. Maar begrijp me niet verkeerd, ondanks de overlast die ik van de tennisbaan ondervind en het feit dat ik helemaal niets met tennis heb wil ik absoluut niet dat de tennisbaan naast mij verdwijnt. Waarom niet? Omdat ik andere mensen WEL hun hobby gun!!!

ps ik hoop dat u wel de moeite neemt om hierop te reageren. Ik betaal immers netjes mijn belasting waardoor de milieufederatie deels in stand wordt gehouden.

Stockcar F1 nieuws: 'WK Stockcar F1 King Lynn deelnemers'De volgende rijders zullen deelnemen aan het WK stockcar F1 weekend in Engeland

Deelnemers vrijdag 18 september te Kings Lynn:

No. Name Grade
12 Evert van den Berg Red
T12 Piet Dogger Blue
16 John van 't Veer Blue
17 Bouwe Arjan Hiddinga Red
19 Gerrit Zwerver Yellow
22  Louw Wobbes Superstar
23 Feite Visser Blue
29 Durk Greidanus Superstar
32 Axel Nijs Red
35 Fred Hink Red

Lees verder...

Extra info World Cup weekend Venray.

NIEUWS 2009


 
Zoals eerder vermeld wordt op zaterdag 26 en zondag 27 september op Raceway Venray de World Cup Stockcar F1 en F2 races verreden. Er wordt gereden met de 5 klassen die normaal ook op Raceway Venray rijden:
     - Stockcar F1 en F2
     - Hot-Rod
     - Saloon Stockcars
     - Formula Toyota

Op zaterdags zal de World Cup voor de Stockcar F2 verreden worden en zondags de World Cup voor de Stockcar F1.

Kamperen
Mogelijkheid tot kamperen is er vanaf vrijdag 25 september, aankomsttijden zijn als volgt:

Vrijdag 25 september van 15:00 tot 22:00 uur.
Zaterdag 26 september van 8:00 tot 20:00 uur.
Zondag 27 september van 8:00 tot 12:00 uur.

De kosten hiervan zijn € 5,00 per persoon.
Er wordt gezorgd voor voldoende toiletten en er is ook bewaking aanwezig. De ingang van het kampeerterrein is tegenover het oude circuit.

Graag aandacht voor de volgende huisregels:
- Volg de instructies van de parkeerwachters op.
- Zowel op het kampeergedeelte als op het circuit is het dragen van de polsbandjes verplicht, bij 
  het niet zichtbaar dragen van het bandje wordt uw toegang geweigerd.
- Er mag geen open vuur zijn.
- Paddock/kampeerstilte na 19.00 uur (dit geldt voor motoren, muziek etc.).

--> Hoe meer overlast we veroorzaken, hoe minder kans dat deze race hier herhaalt wordt.

Let op: hierop wordt streng toegezien!!


Entree
Volwassenen (vanaf 15 jaar)

Zaterdag
Zondag 
Passe partout
€ 15,00
€ 20,00
€ 30,00


Kinderen 10 t/m 14 jaar

Zaterdag
Zondag 
Passe partout
€ 10,00
€ 15,00
€ 20,00


Kinderen 0 t/m 9 jaar krijgen gratis entree.

Er is mogelijkheid om gebruik te maken van overdekte zitplaatsen, hiervoor vragen wij wel een kleine vergoeding, zijnde±
€ 3,00 per dag per persoon of
€ 5,00 voor voor het weekend, per persoon.

De entreeprijs is voor iedere bezoeker, hierbij gelden geen kinderprijzen.
De kaartjes hiervoor zijn verkrijgbaar bij de zittribunes.


Tijdschema´s
Zaterdags is er trainen van 9.30 tot 11.30 uur, dit is alleen voor de stockcar F1.
Aanvang wedstrijden: 12.00 uur.
Einde uiterlijk 19.00 uur.

Zondags is er trainen van 10.00 tot 11.30 uur.
Aanvang wedstrijden: 12.00 uur.
Einde uiterlijk 19.00 uur.


Algemene informatie
Op het circuit zullen voldoende toiletten en prullenbakken aanwezig zijn.
Maak er gebruik van, zodat we dit mooie circuit ook mooi achter laten.

Raceway Venray wenst u een plezierig en sportief weekend.
 

Stockcar F1 en F2 nieuws: 'Zaterdag 26 en zondag 27 September World Cup F1 en F2 raceway Venray'
Gemeente Venray heeft een eenmalige evenementen vergunning verleend voor het verrijden van de World Cup op zaterdag 26 en zondag 27 September.
 
Meer informatie over hoe het weekend wordt gepland zal spoedig volgen. Klik hier voor het krantenartikel wat in de Telegraaf stond. Klik hier voor de overige berichten....

Bron: Media Raceway Venray

Die eikels moeten eens ophouden om de race fans alles af te nemen en maar gewoon aan het werk gaan dan hebben ze geen tijd voor die onzin!!!!!!.

Enkele maanden nadat de Raad van State de milieuvergunning en het bestemmingsplan voor het racecircuit in Venray heeft vernietigd, mogen daar volgende maand toch internationale stockcarraces worden gehouden. De burgemeester van Venray heeft toestemming gegeven. De Milieufederatie Limburg is echter woest en bereidt gerechtelijke stappen voor.


Het circuit De Peel is het paradepaardje van Harry Maessen, die in de nationale racerij onder meer bekend is als de bedenker en initiator van de Benelux Racing League. Maessen wil graag op 26 en 27 september op zijn baan stockcarraces organiseren. De World Cup wedstrijd leek niet door te kunnen gaan omdat de milieuvergunning en het bestemmingsplan eerder dit jaar door de Raad van Staten waren vernietigd.
 
Burgemeester geeft toestemming
Maessen vindt echter burgemeester Jos Waals van de gemeente Venray aan zijn zijde. De burgervader heeft Maessen een vergunning verleend voor de geplande stockcarraces. Waals meent dat Maessens plannen niet in strijd zijn met de openbare orde en veiligheid en staat de vergunning los van wat de Raad van State over het circuit bepaalde.

Woeste reactie
De Milieufederatie Limburg heeft zoals altijd extreem boos gereageerd op de actie van Waals. ,,zij zeggen dat Waals de hoogste rechter aan zijn laars lapt'', dat zegt Toine Wuts Schreeuwenvan de Milieufederatie in de media. Wuts heeft Waals reeds gedreigd met een kort geding. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Fans
Wij zijn naar de opendag in Venray geweest begin dit jaar en ik kan je vertellen dat Maessen er alles aan doet om overlast te voorkomen.
Als je de demo zag van de Stockcar F1 of liever gezegd hoorden dan levert dat veel minder geluid op dan een voetbalwedstrijd.

Alle auto's moeten verplicht uitlaatdempers monteren om aan de norm te voldoen.
Doe je dat niet mag je de baan niet op.
Dus ik snap het probleem niet, zal wel te maken hebben dat de A73 nu langs het voormalige onderkomen van de club van Toine Wuts is aangelegd.
Hij moest op zoek naar een makkelijke prooi maar ik hoop dat hij hier ook weer in het stof bijt.

 

Super gevecht tussen Patrik van Eck en Laurens v/d Velde.

Int. autosport nieuws: 'Finale race Knoxville Nationals'Afgelopen zaterdagavond zou de finale zijn van de Knoxville National, maar door regen werd deze verplaatst naar Zondagavond. De finale was een echte sprintcar race, super snel en super mooi. De oude Steve Kinser trek zijn sprint nog even op de achterwielen maar kon zijn weg gewoon vervolgen, erg mooi om te zien. Donny Schatz won voor de vierde keer op rij de Knoxville Nationals. Hij kwam uit met de sprintcar van Nascarrijder Tony Stewart, maar nu in de STP kleuren als orde aan Mario Andertti. Je moet deze video echt even zien. het gaat om de bovenste video van de 49ste Knoxville Nationals 2009. Klik hier onder op de link. http://www.knoxvilleraceway.com/Videos.aspx

Bij deze races waren nog enkele Nederlandse Sprintcarfan aanwezig,  zij hebben genoten van 5  (normaal 4 avonden) avonden sprintcarraces. Waarbij zo'n 180 beste sprintcarrijders uit de gehele wereld deel aannemen. 

Bron: Tonny Wissing Speedway photo's

Stockcar F1 nieuws: 'Wereldkampioenschap Stockcar F1 te Kings Lynn'Het Brisca F1 Stockcar racing “ “Richard Baldwin Motorhomes” wereld kampioenschap vindt plaats in de Norfolk Arena in Kings Lynn.
En wel op zaterdag 19 september 2009, waarbij tevens de MiniStox strijden voor hun eigen Gouden spoiler.
Er vinden vrijdags de 18 september al wedstrijden plaats voor de stockcars F1 , alsmede de National 2 liter Saloon Stockcars.

Er worden regelingen getroffen voor het parkeren van auto’s. Ook wordt er op het terrein een camping gemaakt, voorzien van mobiele toiletten, met inbegrip van een gehandicapte unit.
Tevens is er verlichting en 24-uurs beveiliging.

Het is alléén voor vrijdag geoorloofd om stoeltjes mee het stadion in te nemen.
Verder mag er geen eten of drinken mee het stadion in worden genomen.
In bocht 3-4 zullen 2 extra zittribunes worden geplaatst met een capaciteit van 2000 plaatsen.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Einde race-carrière Jos op't Roodt'Jos op't Roodt is na vele jaren autospeedway gestopt wegens gezondheidsklachten, Raceway Venray wil hem en zijn team bij deze bedanken voor hundeelname aan de sport. Hieronder een kleine blik op de autospeedway geschiedenis van Jos op't Roodt.

In 1986 is Jos begonnen met autospeedway dat deed hij destijds in de standaard klasse, op de banen Baarlo, Gruitrode en Gendt.
Tussendoor deed Jos ook af en toe een zandcross en dit alles ging niet onverdienstelijk hij behaalde diverse manche winsten.

Lees verder...

Stockcar f1 nieuws: 'WK-qualifier Stockcar-F1 te Lelystad 23 Augustus a.s.'Door het ontbreken van de benodigde vergunningen op Venray hebben we dit jaar nog geen kwalificatiewedstrijd kunnen verrijden voor het WK te Kings Lynn.
In samenwerking met de NOV-F1 rijdersgroep hebben we een extra kwalificatiewedstrijd in kunnen lassen op zondag 23 Aug. a.s. op het Midland-Circuit te Lelystad.


Lees verder...

Autospeedway races: 'Geen races op Raceway Venray in 2009'
Beste autospeedway liefhebbers,

Zoals bij u bekend is er door de milieufederatie bezwaar gemaakt tegen de huidige milieuvergunning. Hierdoor is het proces bij de Raad van State flink vertraagd; op dit moment is er nog steeds geen uitspraak omtrent de vergunningen.

Om wedstrijden te kunnen organiseren dient het circuit volledig klaar te zijn, zoals in de milieuvergunning omschreven staat (dus ook de geluidswal inclusief geluidsscherm). Dit is op korte termijn niet cq. moeilijk te realiseren.

Om deze status van gereedheid te bereiken wordt er continu gewerkt, maar al met al zal de bouw nog zo’n half jaar duren voordat de voorzieningen volledig in orde zijn besloten geen races meer te organiseren in 2009. Het organiseren van races is een te groot risico voor de toekomst van het circuit. Een enkele overtreding kan een volledige annulering van het circuit betekenen, wat wij uiteraard niet willen.

Dit betekent wel dat wij nu al aan de slag gaan om voor 2010 een geweldig raceprogramma voor te bereiden.

Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en wij hopen dat u begrip heeft voor deze situatie. Mochten er nog verdere vragen zijn dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij beantwoorden uw vragen graag.

Met sportieve groeten,

Bestuur Raceway Venray (www.racewayvenray.com)

NASCAR: Veteraan Mark Martin houdt het hoofd koel op Chicagoland.

De 50-jarige Mark Martin was gisteravond op Chicagoland kennelijk één van de weinige deelnemers die het hoofd koel wist te houden. Na een avond vol wilde autosport waarbij de deelnemers nogal wat contact maakten kwam de 50-jarige Hendrick Motorsports coureur als één van de weinigen ongeschonden uit de strijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

martin_joliet_1
Een overgelukkige Mark Martin op Chicagoland. Hij kwam ongeschonden uit de
strijd
.

Verjaardagscadeau voor teambaas Rick Hendrick
Met zijn 39e Sprint Cup zege bezorgde Chevrolet-coureur Mark Martin teambaas Rick Hendrick die dit weekend zijn 60e verjaardag viert een prachtig verjaardagscadeau. Van de 267 ronden tellende wedstrijd reed Martin er maar liefst 195 aan de leiding. Ook een laatste shoot-out van twee ronden kon Martin niet van de zege afhouden. Hij versloeg teamgenoot Jeff Gordon met 0.415 seconden. “Het was prachtig. Dit team verdiende te winnen. Eigenlijk hadden we de auto vrijdag met nog een uur te gaan moeten inladen. Het ging niet best. Maar de beste auto’s winnen hier natuurlijk niet altijd.”

Aanvankelijk leek teamgenoot Jimmie Johnson in de 251e ronde op de zege af te stevenen. Maar hij maakte bij een herstart contact met de Toyota van Denny Hamlin, waarvan de Dodge van Kurt Busch het slachtoffer werd. Op Infineon Raceway had Kurt Busch ook al met Johnson in de clinch gelegen. De Penske-coureur stak zijn mening over Johnson dan ook niet onder stoelen of banken: “Ik begin het vertrouwen in een drievoudige kampioen als Johnson te verliezen. Ik gaf hem genoeg ruimte en ik verdween de muur in. Ik ben al een paar keer het slachtoffer van Chevrolet No 48 geworden. Johnson op zijn beurt was dan ook niet te spreken over Denny Hamlin. “Hij heeft me gewoon door de eerste twee bochten heen geduwd en toen raakte ik de macht over het stuur kwijt. Niemand heeft hier met drafting en tikjes de boel onder controle. Op een short track kun je zo racen, maar niet hier” Hamlin: “Het was een short-track achtig incident dat er toe leidde, dat ik hem het vuur aan de schenen legde. Ook is hij op Martinsville bij mij binnengereden en op Virginia heeft hij mij van de zege beroofd.”

De wedstrijd telde in totaal zeven neutralisaties waarvan vier in de slotfase. Een opgeblazen motor van de Toyota van Kyle Busch in de 261e ronde zorgde voor de laatste neutralisatie. Jeff Gordon profiteerde hiervan. Zijn crew gaf hem toch nog vier nieuwe banden, die uiteindelijk een tweede plek opleverden.. Juan Pablo Montoya eindigde als tiende en werd wederom uitgeroepen tot de Mobil 1 Command Performance coureur van de wedstrijd.

martin_joliet_2
Nog maar één wedstrijd van het record van Harry Gant vandaan. Die won als 50-jarige
in 1991 nog vijf races.


Uitslag
1. Mark Martin Chevrolet 267 ronden
2. Jeff Gordon Chevrolet 267 ronden
3. Kasey Kahne Dodge 267 ronden
4. Tony Stewart Chevrolet 267 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 267 ronden
6. Ryan Newman Chevrolet 267 ronden
7. Brian Vickers Toyota 267 ronden
8. Jimmie Johnson Chevrolet 267 ronden
9. Clint Bowyer Chevrolet 267 ronden
10.Juan Pablo Montoya Chevrolet 267 ronden

Autospeedway nieuws: 'Raceway Venray - Speedway zondag 28 juni 2009'De status van Raceway Venray blijft op dit moment ongewijzigd. De organisatie van Raceway Venray wacht nog op uitspraak van de Raad van State, tot die tijd blijft het gebruiksverbod actief. Op dit moment is er bij de organisatie bekend dat er deze week geen uitspraak zal volgen, waardoor de organisatie helaas heeft moeten besluiten de races van aanstaande zondag 28 juni te annuleren.


 
De organisatie betreurt het dit nieuws door te moeten geven, maar heeft nog steeds goede hoop op een snel en positief antwoord van de Raad van State. Via deze website zullen wij u op de hoogte te houden van eventuele veranderingen.

Bron: media Raceway Venray

Autospeedway nieuws: 'Circuit in St. Truiden klein: echte coureurkwaliteiten worden zichtbaar'St. Truiden zondag 7 juni - Met een spoedactie werd in een week tijd een circuit aangelegd. Dat het circuit niet aan de standaard van Raceway Venray kon voldoen kon eigenlijk geen verrassing zijn. Maar de opzet van de organisatie van Raceway Venray werd behaald: het laten racen van de vaste coureurs en iedereen die zich nieuw zou willen inschrijven.

Voor de Stockcar Formule 1 klasse bleek het al snel een onhaalbare kaart, tenminste het verrijden van een punten wedstrijd. Hier werd dan ook besloten het bij een aantal demo heats te laten, al werd er niet minder hard om gestreden. Het circuit was voor deze zware race klasse te krap bemeten. De Engelsman Gary Castell kwam hier als dagwinnaar uit de bus.
Bij de Stockcar Formule 2 klasse werd wel om de eerste kampioenschappunten gereden, het waren wonderwel hele mooie heats, waar ook de coureurs van hebben kunnen genieten, hier behaalde Christiaan Smidt de dagoverwinning.

Marc Stegmeijer (oud StockRod rijder) voelde zich op het kleine circuit thuis en wist in de krappe bochten het deelnemersveld vakkundig achter zich te laten. Hij liet zien dat hij op een natte baan zelfs met een royale voorsprong de gevestigde toppers als Barry Maessen, Laurens van der Velde en John van den Bosch kon verschalken.

Ook de Saloon Stockcars waren van de partij en daar was Sjors Beckers in goede doen en pikte de finale winst in. Het gemis van een echte vangrail werd wel eens zichtbaar, maar het seizoen is voor enkele raceklassen dan eindelijk geopend. De komende maanden zal duidelijk worden hoe de rest van het seizoen zich zal ontplooien. Natuurlijk hoopt Raceway Venray u snel te kunnen begroeten op het nieuwe circuit. Meer informatie zal spoedig volgen op deze site.

Bron: Raceway Venray/R. Wilms / Raceway Venray

Autospeedway nieuws' Aanmeldingen coureurs 7 juni RACEWAY VENRAY St. Truiden België'Onderstaand de aanmeldingen die tot heden (4 juni) officieel zijn voor de deelname namens Raceway Venray voor de autospeedway races 7 juni St. Truiden (België).

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Organisatie Raceway Venray trapt alsnog seizoen 2009 af - Raceway Venray wijkt uit naar luchtmacht basis Brustem, St. Truiden België'

De organisatie van Raceway Venray, maakt op zondag 7 juni dan toch nog een begin aan het seizoen 2009. Er is door de organisatie besloten uit te wijken naar St. Truiden (België) alwaar abc-events een Xtreme Live Action weekend organiseert dat bol staat autosport spektakel.

Deze plotselinge beslissing om uit te wijken laat zien dat de organisatie van Raceway Venray er alles aan gelegen is een start te maken met het seizoen, en zo de druk van de ketel te halen voor wat betreft het wel of niet racen.

Abc-events zorgt voor de locatie waar sowieso al de Bangers en de Drift Challange op het programma stonden, en zelfs een tuning meeting volmaken deze dag. Nu Raceway Venray ten tonele verschijnt, zal het programma worden uitgebreid met: Stockcar F1 en F2, Hotrod en de Saloon Stockcars. Alle klassen zullen om het baankampioenschap van Raceway Venray gaan strijden dat dan wel niet op ons eigen circuit zal starten maar op de luchtmacht basis Brustem van St. Truiden.
Er wordt een heuse speedwaybaan gebouwd van +400 mtr. (een echt  Engels circuit!) waar onze klassen zich zeker thuis zullen voelen. De coureurs hebben na al meer dan een jaar van afwezigheid (op de World Cup in Warneton na ) niet meer echt gereden voor een kampioenschap. In de Stockcar F1 klasse werd na een provisorisch seizoen Warneton Evert van den Berg tot kampioen gekroond. De F2 klasse reed alleen het World Cup weekend maar hier maken op de andere circuits ondermeer Willie Peeters, Geert Jan Keijzer en de gebroeders Vowinkel de dienst uit.

De Hotrod klasse reed een seizoen Posterholt maar keren nu weer terug op het programma en laten zo een frisse wind waaien. De saloons waren eveneens aangewezen op Posterholt en daar nam coryfee Louis Haegen afscheid van de sport. Raceway Venray hoopt op een spectaculaire start van het seizoen op Belgisch grondgebied maar wil zo laten zien dat zij niet stilzitten.

Zoals gezegd wordt er geracet om de punten op zondag 7 juni. De poorten gaan om 10:00 uur open en er wordt om 11:00 uur gestart met het programma. De entree van dit evenement bedraagt 10,- euro. Voor meer info zie http://www.racewayvenray.com/  en www.abc-events.be

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Aanmeldingen Europees Kampioenschap Stockcar F1'Op zaterdag 18 en zondag 19 juli 2009 vindt het Europees Kampioenschap Stockcar F1 in Northampton plaats.  Aanmeldingen voor deze wedstrijd kan geschieden via Henri Wittebol:   +31 (0)6 - 23738212 / h.wittebol@home.nlDe volgende rijders hebben zich reeds aangemeld:

- H6 Gert-Jan Keijzer
- H57 Theo van Lier
- H365 Joep HendriksHeren rijders denk erom vanaf 1 juni is het voor de BriSCA F1 in Engeland verplicht om met een hoofd- en nekbescherming-systeem, ofwel een HANS- of een Hutchens-systeem!
Bron: Media Raceway Venray

Autospeedway nieuws: 'Nog geen uitslag Raceway Venray'De uitslag van de Raad van State is nog niet bekend bij de organisatie van Raceway Venray. De Raad van State heeft de termijn met 6 weken verlengd. Dit betekent dat de uitslag nog maximaal 6 weken kan duren. Dit betekent ook dat er nog geen toestemming is om op Tweede Pinksterdag races te organiseren. Dit wordt door de organisatie betreurd echter kijken zij ook vooruit en hopen dat de vergunningen op korte termijn geregeld kunnen worden. 

  

Wij hopen u daarom tijdens de volgende races wel weer op Raceway Venray te mogen begroeten, waar u dan hopelijk kunt gaan genieten van zeer veel spektakel. Wij zullen u via de website van Raceway Venray op de hoogte proberen te houden van de status van het nieuwe circuit.

Bron: media Raceway Venray

Autospeedway nieuws: 'Gerry Meijerhof Overleden op circuit Ter Apel'

Ter Apel - De 40-jarige autocoureur(Gerry Meijerhof) uit Oude Pekela is donderdagmiddag om het leven gekomen tijdens het Nederlands kampioenschap Ovalracing op circuit De Polderputten in Ter Apel.
 De man reed tijdens een inhaalpoging door nog onverklaarbare oorzaak in een bocht rechtdoor en botste met vrijwel onverminderde hoge snelheid frontaal op een afscheidingsmuur. Pogingen het slachtoffer te reanimeren mochten niet bate

De coureur vocht in de derde manche van de zogenoemde Superklasse om de koppositie. Het ongeluk gebeurde kort voor vijf uur op het moment dat hij de leiding wilde overnemen. De wedstrijd werd onmiddellijk afgevlagd. Mede dankzij de aanwezigheid van een ambulance op het circuit kwam de hulpverlening snel op gang. Ook het Mobiel Medische Team verleende met de traumahelikopter assistentie. De brandweer haalde het slachtoffer uit de auto. Familieleden van het slachtoffer en medewerkers van de raceorganisatie werden op het circuit opgevangen.
 
Foto van Gerry in zijn auto tijdens een eerdere race (bron foto: Prachtigpekela.nl)
Bron: www.112groningen.nl

Namens Raceflash.nl wensen wij alle familie, vrienden en kennissen van Gerry heel veel sterkte toe.

Autospeedway nieuws: 'Raceway Venray scoort tijdens open dag'
14 april 2009, Venray - Op Tweede Paasdag werd het nieuwe Raceway Venray door middel van een open dag aan het publiek getoond. Het circuit lag er schitterend bij. Voorafgaand aan deze geslaagde open dag is er de laatste weken enorm hard gewerkt aan het circuit om alles tijdig voor deze dag klaar te maken. Dag en nacht werd er gewerkt aan diverse onderdelen zoals het aanleggen van een asfaltbaan en zelfs de hoofdtribune. Maar dit alles werd beloond met een geweldige dag. Het in grote getale publiek genoot van de schitterende entourage, dat maar weer een aantrekkelijke functie heeft voor deze regio blijkt.

 Lees verder...

Stockcar f1 nieuws: 'Het publiek weet massaal de Stockcar Arena in Emmen te vinden.'Afgelopen weekend was de eerst wedstrijd op het vorige jaar nieuw geopende stintel/gravelbaan. En krijgen zeker waar voor zijn geld, met mooie banger races.
Maar ook de stockcarcoureurs lieten zich van de goede kant zien, en werd er hard gestreden om enkele meter op de baan. En kwam het publiek dan ook ogen te kort. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Nieuwe seizoen Raceway Venray van start met open dag en demoraces'Na anderhalf jaar van afwezigheid start Raceway Venray tijdens Tweede Paasdag met een heuse familie ‘open dag’. Iedereen is deze dag van harte welkom om alvast een indruk te krijgen van het in aanbouw zijnde multifunctionele ‘motodrome’. Raceway Venray is al enkele jaren de naam van alles wat met autospeedway te maken heeft aan de Bakelsedijk. Nu zullen vanuit deze locatie alle activiteiten verder worden uitgebreid. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Foto's nieuwe shale stockcar van Ron Kroonder'Bijgaand een paar foto van de nieuwe shale stockcar van Ron Kroonder, waarmee hij aanstaande zaterdag aan de start zal verschijnen bij de eerst wedstrijd van het jaar in Emmen.
Op deze dag komen ook de Stockcar formule 2 en de banger in actie, het weer belooft goed te worden.Dus masaal allemaal naar Emmen, voor de eerst stockcarwedstrijd van het seizoen.
Het aantal stockcar formule 1 wat aan de start zal verschijnen zal wel eens er hoog kunnen liggen.En iedereen heeft er weer erg veel zin in.

Bron TWSP. Tonny Wissing

Het is bijna zover Raceway Renray 2.

Hier de eerste indruk.

Ik kan bijna niet meer wachten.

Autospeedway nieuws: 'Fotoalbum trainingen Posterholt 'Klik hier of op een van de 2 foto's om de fotoalbum te openen van Stefan Engels die afgelopen zaterdag  21 maart de trainingen op het JABA circuit te Posterholt bijwoonde.

Autospeedway nieuws: 'Geluidstesten hotrods Raceway Venray'7 maart, Venray - Maessen Bedrijven legt het werk aan het nieuwe circuit in Venray één dag stil, ter voorbereiding van de eerste race op deze locatie.

Voor de derde keer op korte tijd werden er professionele geluidsmetingen uitgevoerd op en bij het nieuwe Raceway Venray en deze keer waren de Hotrods aan de beurt. Per stuk en in groepen werden de diverse testen uitgevoerd, waarbij de geluidsmetingen tot ver van het circuit af werden gemeten.

Lees verder...

Nieuw circuit de Peel, een woord super!!!!!!!!

Autodspeedway nieuws: ‘BRL V6 Sprint Car trekt veel aandacht’Tijdens de Racing-Expo afgelopen weekend te Leeuwarden trok de nieuwe raceklasse de BRL V6 Sprint Car van Raceway Venray veel bekijks.

Vele Autospeedway fans maar ook coureurs waren blij om te zien dat er op 2de Paasdag 13 april weer wedstrijden worden verreden op Raceway Venray. De nieuwe BRL V6 Sprint Car racebolide was hiervan al voorzien. Aanschouw de foto’s.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Gradings voor 1e periode 2009'Rood & Superstars*
29 Durk Greidanus*
26 Jan v.d. Iest*
3 Ouwe Bijlsma*
76 Wierd Gietema*
540 Job Honderd
41 Peter Koorn
11 Onno Pietersma

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'N.N.O. introduceert in 2010 de BMW Cup'Ter Apel - De Noord Nederlandse Ovalracing is van plan om in 2010 een zogenaamde merkenklasse te introduceren voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing. De gedachte achter deze klasse is om een betaalbare maar toch spectaculaire klasse op de baan te zetten. Het aspect betaalbaar wordt gerealiseerd om voor een wat oudere auto te kiezen die goed verkrijgbaar is en door in het reglement van deze klasse zo weinig mogelijk modificaties toe te staan. Het spectaculaire aspect zit voornamelijk in het feit dat de betreffende auto standaard over een groot vermogen beschikt en daarnaast achterwiel aangedreven is. Lees verder...

Autospeedway nieuws:'John van de Bosch pakt NHRRG Cup 2008 in de National Hot Rod'Pl. Str. Name TOTAL
1 6 John v/d Bosch 175
2 61 Patric van Eck 134
3 75 Laurens v/d Velde 125
4 92 Peter Baer 119
5 11 Karel Neleman 107
6 51 Thorsten Klaka 105
7 94 Lars Dreschel 64
8 68 Holger Ahlf 49
9 14 Barry Maessen 47
10 97 Jüppi Willemsen 44
11 747 Christian Bert 27
12 1 Markus Storb 24
13 44 Dieter Bader 23
14 69 Huub Litjens 22
15 77 Lars Richter 19
16 86 Hans Frey 17
17 10 Helmut Laumen 8
18 72 Toon Moormann 5
19 55 Auki Heinhuis 4
20 48 Uwe Mündelein 4
21 5 Heinz Klaka 1
22 12 Erik Roeffen 0

Bron: Dieter Goldhausen, NHRRG

Autospeedway nieuws: 'De Stockcar Formule 1 en 2 World Cup 2008 van SMC !'
De Stockcar Formule 1 en 2 World Cup 2008, een soap die al bijna een jaar duurt. Aan het begin van het eigenlijke 2008 seizoen waren alle berichten nog positief, er zou met een aangepast seizoen toch geracet gaan worden.
Het vergde voor iedereen enkele aanpassingen, maar… we zouden kunnen racen en er een echt seizoen van kunnen maken. Helaas zaten er nogal wat hobbels in de weg en gedurende het jaar bleek dat veel inspanningen door de organisatie van Raceway Venray jammer genoeg voor niks waren geweest.
Toch bleef één ding overeind, er moet een World Cup voor de Formule 1 en 2 klasse gereden gaan worden. Na een zoektocht werd de oplossing gevonden in de vorm van CAMSO.

Klik op "Lees verder" voor meer!

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'HOT NEWS !!! WORLD CUP STOCKCAR F1 & F2 !!! HOT NEWS !!!'Verheugd kunnen wij u mededelen dat de World Cup Stockcar F1 &  F2 verreden zal worden op het circuit van Camso te Warneton.
( Uiteraard onder de vlag van Raceway Venray )

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Fotoalbum Stefan Engels van de autospeedway races Posterholt 13 juli 2007'

 

Hier zijn een paar fotos van de speedway races in Posterholt

 

 

Klik hier

 

Een weekend autospeedway in Warneton.Klik hier of op bovenstaande foto om naar de fotoalbum te gaan van Stefan Engels. Stefan zal Raceflash.nl in de toekomst meer gaan voor zien van mooie foto.

Stockcar F1 nieuws: 'Driverslist stockcar F1: 4 Nations Cup en Belgium Open 5 & 6 juli te Warneton'Komend weekend zijn de stockcar F1 rijders weer te gast op het circuit te Warneton. Op zaterdag wordt de 5e ronde van de 4 Nations Cup verreden en op zondag de 6e ronde evenals het jaarlijks terugkerend evenement de Belgium Open. Tevens is er extra prijzengeld geregeld in samenwerking met BriSCA, BSCDA, CAMSO en de BVSR. Lees verder...

Autospeedway / Camso nieuws: 'Stockcar F1 FRANKIE WAINMAN Jr te Warneton op 6 juli.'Voorlopig zijn 7 Engelse F1 Stock Car piloten vast ingeboekt voor Warneton op 5 en 6 juli. Volgens Guy Parker zijn er nog een viertal sterk geïnteresseerd, maar de definitieve bevestiging moet nog komen.
Sommige Engelsen rijden op Zaterdag nog in Coventry en komen dan gedurende de nacht afgezakt naar Warneton. Lees verder...

Patric van Eck eerste in finale Posterholt

Patric wint overtuigend de finale afgelopen zondag in Posterholt.

Voor meer info kijk op  www.racingteamvaneck.tk

 

 

 

 

 

 

 

Autospeedway/Evenementen nieuws: ‘Foto’s Long Track Memorial Day Baarlo 31 mei’
Bijgaand enkele foto’s van de Long Track Memorial Day te Baarlo.
Dikke 30 racebolides pronkten. Kleine spelbreker was de regen maar om 5 uur scheen de zon volop en kon de grote getale aanwezige racefans genieten van de aanwezige racebolides. Lees verder...

Niet alleen van de coureurs raakt het geduld op.

Voor nog meer kranten knipsels kijk op onderstande link 
http://www.pixagogo.com/4028415662

Bron  www.pewi.nl

Autospeedway nieuws: 'Persbericht:SMC de Peel/ Raceway Venray'

  

Op donderdag 17, april zal er een openbare hoorzitting worden gehouden om trend het nieuw aan te leggen circuit. Gaarne nodigen wij u hierbij uit om de hoorzitting bij te wonen. Zoals gebruikelijk zullen voor en tegenstanders het woord voeren en hun zienswijze belichten.

Wij als organisatie, coureurs, aanhang en fans willen er alles aan doen om onze sport voor deze regio te behouden, en op de meest positieve manier te belichten.  

Wij hopen dan ook op uw steun! 

Klik op "Lees verder" voor de gegevens

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Racedatums 2008 Raceway Venray'Na enige tijd van onduidelijkheid, kunnen wij U nu duidelijkheid geven voor het seizoen 2008. Het gebruik van het “oude circuit” is niet meer toegestaan.
Er zullen nog twee wedstrijden gehouden worden in Venray, maar deze zullen indoor plaats vinden.
 
Racedata 2008 
27 Juli Venray
16 en 17 Augustus Venray (World Cup F1 & F2)
28 September Meppen (Dld)
26 Oktober Meppen (Dld)

 

Klik op "Lees verder" voor meer

Lees verder...

Nieuwe hotrod van Patric van Eck

 

Hier boven en bij lees verder een aantal foto's van de nieuwe auto.
Als dit een voorbode is voor het seizoen 2008 dan zit het wel goed.

 

Super auto.

 

 

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Uitgegeven startnummer Stockcar F1 2008'Onderstaand de uitgegeven startnummers voor de Stockcar F1 coureurs 2008.

033  Wieger Hellema
067  Ype Elgersma
1      Jeroen Reijm
1      Nico Blonk
2      Toon Vronik
3      Ouwe Bijlsma
4      Peet Boersen
4      Robert Braaksma
5      Henk Broekman
6      Pascal Spigt
6      Geert Jan Keijzer
6      Wilco Reijm
7      Ronald Raaphorst
7      Ton Blokker
8      Martin Verhoef
8      Will Klaassen
9      Einte Dijkstra
9      Jack Koenen
10    Piet Keijzer  ter nagedachtenis Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Verklaring burgemeester Jos Waals van Venray'Verbod races circuit de Peel Venray

Naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank te Roermond is besloten de races op circuit de Peel met Pasen en Pinksteren te verbieden. Het verlenen van de evenementenvergunning zou een zinloos besluit zijn, omdat op grond van andere wetgeving racen wordt verhinderd. De provincie heeft aangegeven dat het circuit in 2008 op slot moet. De officier van justitie heeft zowel de gemeente als de provincie onlangs laten weten gebruik van het circuit niet meer toe te staan en het toestaan van races als een strafbaar feit aan te merken.

Jos Waals, burgemeester van Venray

Bron: SMC De Peel Venray

Stockcar F1 nieuws: 'PROFLEX nieuwe officiële sponsor voor stockcar F1 Baankampioenschap SMC Venray 2008.'
Tijdens de eindejaarsvergadering november vorig jaar is de nieuwe sponsor voor het stockcar F1 baankampioenschap SMC Venray 2008 gepresenteerd. Wij zijn erg verheugd u te kunnen mededelen dat de nieuwe officiële sponsor is geworden: PROFLEX Shock Absorbers.

 

Lees verder...

Dit hoord ook bij autosport.

Racing Expo / Stockcar F1 nieuws: 'Stockcar Team van Louw Wobbes trok veel bekijks'De zeer opvallende stand van het Stockcar F1 team van Louw Wobbes trok veel bekijks tijdens de racing-Expo te Leeuwarden.
Uiteraard werden er weer vele fotoshoots gemaakt met mooie dames van de stand. Bijgaand enkele foto's. Lees verder...