Klein voorproefje op de foto reeks van de Boucle De Spa 2012 op Sense of Speed

Straks een foto reeks van een erg nat Spa en omgeving.

www.senseofspeed.nl

Ken Block crasht hard in shakedown!

Spa-Francorchamps dicht?

De Raad van State heeft begin deze week de uitbatingsvergunning van de F1-omloop in Spa-Francorchamps vernietigd. Voorlopig mag er dan ook niet meer geraced worden op het circuit.
(foto joost custers)
Ieder circuit in België heeft een uitbatingsvergunning nodig. Na een klacht, ingediend door een VZW van buurtbewoners, heeft de Raad van State, het hoogste rechtscollege van ons land, die van Spa-Francorchamps echter nietig verklaard. De klacht gaat vooral om geluidskwesties.

De beslissing van de Raad van State komt er bijna twee jaar na de klacht. De buurtbewoners drongen aan op de schorsing van de vergunning, goedgekeurd door toenmalig minister
André Antoine.

Die vergunning werd op 12 april 2007 afgeleverd en liet de exploitatie toe van het circuit en de realisatie van werken, die intussen al afgerond zijn. Voorwaarde was dat er een studie kwam naar de
geluidsoverlast.

De Raad van State vindt de studie "zwaar ontoereikend en met lacunes". Omdat ze niet kan waarborgen dat de uitbating van het circuit geen "ernstige moeilijk te herstellen schade veroorzaakt" wordt de uitbatingsvergunning geschorst.

Een geplande testdag op Francorchamps van woensdag gaat alvast niet door. Nog woensdag zal het beheer van het circuit de zaken trachten recht te zetten.

Circuit Zolder voert al jaren een pro-actieve politiek in verband met geluid en heeft wel een geldige uitbatingsvergunning. Ook Spa-Francorchamps werkte aan het probleem van de geluidsoverlast. De laatste twee jaar waren er dan ook geen klachten meer.

enquête motor winkel (ICT Examen!)We moeten voor een ICT examen een motor winkel maken in 3d met alles er op en er aan.
Van de producten tot de motoren, ook moeten we een enquête houden.
We hebben nu (13-3-09) 15 deelnemers, we moeten er 50.
Dus willen jullie hem aub ff invullen, ook als je geen motor hebt!

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cHRKeWViSGlONnU0OFRvUFRFNHcyYnc6MA..

Alvast bedanlt!

The Hubless Monster

Midlife crisis
Geef maar toe, jij wil dit ook.

Wielen zonder spaken zijn heersend, daarom vergeven we de man op bovenstaande afbeelding voor het rijden op een motor. Het stukje techniek is afkomstig van Amen Design, een bikershop uit Rogersville, Tennessee.

De wielen werken door het vastzetten van de niet-draaiende delen (rem, lagers, velg) aan de buitenkant van een niet-roterende binnenste ring, welke weer vastzit aan de voorvork. De voordelen zouden oa bestaan uit een lager onafgeveerd gewicht, lagere structurele druk (geen doorgezakte spaken), extra hefboomeffect voor de remmen, een meer nauwkeurige stuurinrichting, minder trillingen en een lager zwaartepunt. Dus. Filmpje! (via jalopnik.com)

Oh yeah

Lees verder...

FIA GT @ Nogaro

 Real

WTCC nieuws: 'NET GEEN WTCC-PUNTEN VOOR SEAT-COUREUR TOM CORONEL IN VALENCIA'In Valencia werden de vijfde en zesde ronde van het Wereldkampioenschap voor Toerwagens (FIA WTCC) verreden. Voor de Nederlandse SEAT-rijder Tom Coronel bracht dit derde raceweekend op het Spaanse circuit net niet het gewenste succes.
De onder bar slechte weersomstandigheden verreden training resulteerde voor hem in een tegenvallende 18e startplek. Een positie die hij in de eerste race over 13 ronden wist om te buigen naar een negende eindklassering. Net een plaats te weinig om de tweede race vanaf pole-position te vertrekken en ook net geen kampioenschapspunten.

Klik op "Lees verder" voor meer!

Lees verder...

Fia GT nieuws: 'FIA GT CHAMPIONSHIP 2008 - REVIEW ROUND TWO MONZA'Geen traditionele Italiaanse zon maar wel een 34 wagens tellend startveld; dat zijn de hoofdingrediënten voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Op het legendarische Autodromo di Monza, in de buurt van de Italiaanse grootstad Milaan, heeft de FIA GT-karavaan haar tenten opgeslagen. Het hogesnelheidscircuit staat elk jaar garant voor een opwindende race en dat was ook dit jaar niet anders. Voor Jos Menten eindigt het Italiaanse avontuur na zeven ronden echter met een opgave…

Klik op "Lees verder" voor meer!

Lees verder...

GT nieuws: 'XAVIER MAASSEN HAALT SCHITTERENDE OVERWINNING IN TWEEDE RACE VAN HET FIA GT-KAMPIOENSCHAP'MONZA 18-05-2008. Xavier Maassen heeft zijn visitekaartje in het FIA GT-kampioenschap meteen afgegeven. Maassen won samen met zijn Franse ploegmaat Christophe Bouchut op overtuigende wijze de tweede wedstrijd van het hoogstaande FIA GT-kampioenschap. “Het hele weekend was gewoonweg perfect, het team zorgde voor een perfecte strategie, Christophe Bouchut was een enorme steun en de Corvette C6.R lijkt wel voor deze omloop gemaakt. Ik ben uiteraard dolgelukkig”, gaf Maassen tijdens de officiële persconferentie na de race mee. Het SRT-duo Xavier Maassen en Christophe Bouchut neemt meteen ook de leiding in het kampioenschap.

 

Lees verder...

Nieuwe categorie, met straat autos

We hebben een nieuwe categorie.
Hier komt al het nieuws over weg auto's.
Niet alleen super car's maar ook gewonen auto's.
We gaan deze log goed bijhouden.
Hoe deze log in de gaten